Hrvatska s petero predstavnika na Svjetskom atletskom prvenstvu u Eugeneu

Hrvatske boje branit će Sandra Perković, Marija Tolj, Sara Kolak, Filip Mihaljević i Martin Marković
sandra perković Marko Prpić/PIXSELL

Na konačnoj listi prijava za nastup na Svjetskom atletskom prvenstvu u američkom Eugeneu (15. – 24. srpnja) svoje su mjesto našle tri hrvatske atletičarke i dvojica atletičara, a svih petero će nastupiti u bacačkim disciplinama.

U bacanju diska će se dvostrukoj svjetskoj prvakinji Sandri Perković, koja je prije tri godine u Dohi osvojila svjetsku broncu, pridružiti i aktualna prvakinja Mediterana Marija Tolj koja je za zlatno odličje bacila svoj osobni rekord (64,71 metar) i tako došla na deveto mjesto svjetske ljestvice. Sandra Perković je na toj ljestvici druga sa 68,19 metara.

Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira u bacanju koplja Sara Kolak izborila je pravo nastupa kao 23. na svjetskoj ljestvici s najboljim ovogodišnjim rezultatom od 62,62 metra.

U konkurenciji atletičara Hrvatsku će predstavljati nacionalni rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević koji je na petom mjestu svjetske ljestvice, a najbolji rezultat u 2022. mu je 21,84 metra. Njemu se pridružio i Martin Marković, osvajač srebrne medalje na Mediteranskim igrama koji ove godine ima rezultat od 63,22 metra, što je 40 centimetra kraće od njegovog osobnog rekorda.

Hrvatska
Sport