HRVATSKA POKAZALA KARAKTER: Moramo se dokopati četvrtfinala, a tada počinje ludilo

Bila je ovo utakmica u kojoj smo brusili karakter momčadi u stresnim trenucima, kazao je Marino Marić nakon što je hrvatska rukometna reprezentacija u posljednjoj utakmici prvog kruga SP-a pobijedila Katar s 26-24

Jozo Cabraja / kolektiff

Bila je ovo utakmica u kojoj smo brusili karakter momčadi u stresnim trenucima, kazao je Marino Marić nakon što je hrvatska rukometna reprezentacija u posljednjoj utakmici prvog kruga SP-a pobijedila Katar s 26-24 osvojivši prvo mjesto u skupini C, te tako prenijela tri boda u drugi krug natjecanja.

-Bila je to tvrda i izjednačena utakmica. Vodili smo veći dio utakmice, što je bilo dobro psihološki za momčad. Imali smo +3, ali nisu smo se uspjeli odvojiti. Bila je ovo utakmica u kojoj smo brusili karakter momčadi u stresnim trenucima- kazao je Marić koji je utakmicu završio s pet golova.

Hrvatska će u drugom krugu igrati protiv tri najbolje ekipe iz skupine D, a to su Danska, Argentina i Bahraina koji će biti naš prvi suparnik u četvrtak.

-Sada nam slijede Danska, Argentina i Bahrain. Da nam se ne bi ponovio Japan, moramo ozbiljno shvatiti i Argentinu i Bahrain. Moramo se dočepati četvrtfinala, a tada kreće ludilo- zaključio je Marić.

Jedan od junaka hrvatske pobjede bio je vratar Marin Šego koji je sakupio šest obrana, no u ključnim trenucima susret je skinuo čak četiri sedmerca.

-Bila je to odlična utakmica. Odigrali smo jako dobro u pravom trenutku, kada nam je možda i najviše trebalo. Bili smo prava Hrvatska i nadam se da sada idemo prema vrhu-kazao je Šego kojem je to bio prvi nastup nakon više od mjesec dana.

Zlatko Horvat je utakmicu zaključio s tri gola, pri čemu je dva zabio u završnim minutama kada se rezultat lomio.

-Napokon smo odigrali jednu mušku utakmicu. Nije lako igrati protiv ovakve momčadi. Naš cilj je ući u četvrtfinale, u borbu za medalje- kazao je Horvat zahvalivši se na podršci koja im stiže iz domovine.