Hrvatska pala za jedno mjesto na novoj FIFA ljestvici

Trenutačno nalazi na 18. mjestu s 1608.84 bodova
nogometna reprezentacija hrvatske Srećko Niketić/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je jednu poziciju na novoj FIFA-inoj ljestvici te se trenutačno nalazi na 18. mjestu s 1608.84 bodova. Pobjedom protiv Cipra u gostima te remijem protiv Slovačke u Osijeku, Vatreni su izgubili 0.59 bodova u odnosu na prošli mjesec pa ju je preskočila Švedska.

Hrvatska je neodlučenim rezultatom protiv Slovačke izgubila i prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru od Rusije, koja je u listopadu pobijedila Slovačku i Sloveniju te tako popravila plasman za tri mjesta i sada je 33. reprezentacija svijeta s 1497.45 bodova. Ipak, odluka o prvom mjestu u skupini, a samim time i izravnom putniku u Katar najvjerojatnije će pasti 14. studenoga u Splitu gdje će Hrvatska ugostiti Rusiju. U toj utakmici Hrvatskoj će trebati pobjeda, a Rusiji bi za odlazak na SP trebao biti dovoljan i remi.

Tri dana ranije Hrvatska će gostovati kod 173. Malte, a Rusija će ugostiti 103. Cipar.

Na vrhu je i dalje Belgija ispred Brazila, a na treće i četvrto mjesto uspeli su se svjetski prvak Francuska i europski prvak Italija koji su potisnuli Englesku na peto mjesto.

Hrvatska
Sport