Hrvatska nogometna reprezentacija pala za jedno mjesto na FIFA ljestvici

Vatreni su trenutno 16. reprezentacija svijeta
nogometna reprezentacija hrvatske Slavko Midžor/PIXSELL

Na najnovijoj ljestvici Međunarodne nogometne organizacije hrvatska reprezentacija zabilježila je blagi pad te je skliznula s 15. na aktualno 16. mjesto.

Promjena se na novoj ljestvici dogodila i na samom vrhu pa je tako trenutačno najbolja svjetska reprezentacija po ljestvici Brazil. Dugo vremena vodeća Belgija sada je na drugom mjestu, dok TOP 5 zatvaraju Francuska, Argentina i Engleska.

Italija, aktualni europski prvak, ali i momčad koja se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo, trenutačno je šesta, dok su među deset najboljih još Španjolska, Portugal, Meksiko i Nizozemska. Ispred Hrvatske još se nalaze Danska, Njemačka, Urugvaj, Švicarska i SAD.

Poznate su i sve jakosne skupine uoči ždrijeba Svjetskog prvenstva koji će se održati sutra. U prvoj jakosnoj skupini je Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska i Portugal, drugoj Meksiko, Nizozemska, Danska, Njemačka, Urugvaj, Švicarska, SAD i Hrvatska, trećoj Senegal, Iran, Japan, Maroko, Poljska, Srbija, Južna Koreja i Tunis, a četvrtoj Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador te pobjednici utakmica Peru – Australija ili UAE, Kostarika – Novi Zeland i Wales – Škotska ili Ukrajina.

Hrvatska
Sport