“Hrvati i Australija” u sklopu proslave 100. obljetnice rođenja kardinala Franje Kuharića

Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom, Općina Krašić i Župa svetog Siksta u Pribiću organiziraju program u sklopu proslave 100. obljetnice rođenja kardinala Franje Kuharića
Hrvati i Australija

Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom, Općina Krašić i Župa svetog Siksta u Pribiću organiziraju program u sklopu proslave 100. obljetnice rođenja kardinala Franje Kuharića.

Program će se održati u subotu, 27. travnja u 19,30 sati u Vatrogasnom domu u Pribiću, a u sklopu programa će nastupiti Gradsko pjevačko društvo Javor pod ravnanjem Ive Barač. U Pribiću će se tada održati hrvatska premijera dokumentarnog filma “Hrvati i Australija” redatelja Jakova Sedlara i scenarista Nine Škrabea te promocija CD-a “Bog je ljubav”, posvećenog kardinalu Kuhariću, autora teksta Josipa Bakalasa, skladatelja Zorana Pavkovića i aranžera Draženka Borovca, u izvedbi Zorana Pavkovića i Zbora svetog Siksta iz Pribića.

O životu i djelu kardinala Kuharića govorit će pročelnik Katedre za socijalni nauk Crkve zagrebačkog Katoličkog bogoslovnog fakulteta, monsinjor Stjepan Baloban, redatelj Jakov Sedlar i književnik Nino Škrabe, a stihove Josipa Bakalasa izvest će dramska umjetnica Smiljka Bencet.

Događanja
Hrvatska
Krašić
Općina
Zagrebačka županija