HRGOVIĆ O BORBI S HUNTEROM: Ovo bi mogla biti prekretnica u mom životu

Filipa Hrgovića u svibnju očekuje najvažnija borba dosadašnje karijere protiv Amerikanca Michaela Huntera 

Igor Kralj/PIXSELL

Ispred mene je borba karijere, nadam se da bi ovo mogla biti prekretnica u mom životu, kazao je najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović kojeg u svibnju očekuje najvažnija borba dosadašnje karijere protiv Amerikanca Michaela Huntera za obaveznog izazivača po IBF verziji.

– Ispred mene je borba karijere, borba za obaveznog izazivača po IBF verziji. To je velika stvar za mene, prilika bogom dana. Sretan sam što su se stvari tako posložile. Imao sam i sreće, spletom okolnosti su se neki ljudi na ljestvici zaobišli i red je došao na mene, kazao je Hrgović na novinarskoj konferenciji.

– Nema puno mjesta euforiji. Još ništa nije odrađeno. Tek trebam pobijediti, nakon toga osvojiti titulu, pa je obraniti jedno 15-20 puta. Nadam se da bi ovo mogla biti prekretnica u mom životu. Ako pobijedim postao bi prvi izazivač i u roku od godinu dana dobio priliku boriti se za naslov, dodao je.

Otkrio je kako će borba biti početkom ili sredinom svibnja, no mjesto je još nepoznato, a u slučaju pobjede Hrgović bi se za naslov prvaka najvjerojatnije borio protiv pobjednika meča između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja. Međutim, u borbi između Joshue i Furyja ipak prednost daje vlasniku WBA, WBO, IBF i IBO naslova.