HORVAT UOČI BiH: Utakmica bi trebala pokazati koliko smo daleko došli

Susret s BiH na rasporedu je sutra
hrvoje horvat Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat izjavio je da bi utakmica protiv Bosne i Hercegovine trebala pokazati koliko smo daleko došli u onim stvarima koje želimo igrati.

– To su utakmice koje nam trebaju, koje nam pokazuju na kakvom smo putu i koliko smo daleko došli u onim stvarima koje želimo igrati, kazao je izbornik uoči susreta s BiH koji je na rasporedu u četvrtak, dok drugu utakmicu na turniru Croatia Cup u Osijeku igramo protiv Rusije u subotu, 8. siječnja.

– Ušli smo u neke promjene i morat ćemo nešto improvizirati u pet do 12, a takve utakmice upravo tome i služe. Ne treba tu primarno gledati tko je u kakvoj prednosti, mi imamo fokus na nas. Moramo se poboljšati u defenzivnom dijelu i moraju se vidjeti i napadačke konture, da se linije kretanja uštimavaju i da u tom napadačkom dijelu idemo prema nekim novim varijantama, rekao je Horvat.

Danas su dva hrvatska najbolja srednja vanjska igrača Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić bili pozitivni na koronavirus.

– Iako smo ostali bez nekih srednjih vanjskih vjerujem da će dečki koji su tu uspjeti odigrati ono što smo zamislili. Atmosfera je dobra, treniramo dobro. Iako sam se bojao koliko će to ostaviti traga, pokazalo se da su dečki dobri u glavama i da vjeruju u ono što rade. Mislim da je važno da ostanemo homogeni, kao jedna prava obitelj, zaključio je izbornik.

Iskusni Ivan Ćupić kazao je da se dosad nisu opterećivali s BiH, Rusijom i Croatia Cupom.

– Bilo je dosta treninga, taktike i analize. Nismo se toliko opterećivali s BiH, Rusijom i Croatia Cupom. Bosna i Hercegovina je ozbiljna ekipa i mislim da ćemo imati kvalitetan Croatia Cup. Malo smo u drugačijoj situaciji nego prije zbog ozlijeđenih i onih koji imaju koronavirus, ali dobro smo radili i moramo to početi pokazivati na terenu. Ja se nadam da će se u utakmici s BiH vidjeti pomak u našoj igri, kako u obrani tako i u napadu, ocijenio je Ćupić.

Utakmice na Croatia Cupu zadnja su provjera prije Europskog prvenstva, koje će se od 13. do 30. siječnja održati u Mađarskoj i Slovačkoj. Hrvatska će na EP-u igrati u skupini C s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom.

Hrvatska
Sport