HNS se najoštrije protivi zabrani rada nedjeljom

Novi predsjednik HNS-a Predrag Štromar i aktualni potpredsjednik Vlade RH rekao je da prijedlog o zabrani rada nedjeljom nema podršku HNS-a i da stranka neće podržati tu inicijativu u idućem sazivu Hrvatskog sabora
PXL_171217_19065722 Žarko Bašić/PIXSELL

Novi predsjednik HNS-a Predrag Štromar i aktualni potpredsjednik Vlade RH rekao je da prijedlog o zabrani rada nedjeljom nema podršku HNS-a i da stranka neće podržati tu inicijativu u idućem sazivu Hrvatskog sabora.

HNS se protivi svim oblicima zabrana, pa tako i zabrani rada nedjeljom te držimo da se radna mjesta ne bi smjela ugrožavati radi dodvoravanja desnici, izvijestili su iz HNS-a u priopćenju.

-Rad nedjeljom ne treba regulirati država, već isključivo zakoni tržišta. Svatko treba imati pravo na izbor – želi li ili ne raditi nedjeljom- rekao je Štromar.

Isto tako smo stava, dodao je, da se radnici moraju osjećati cijenjeno i zato se zalažemo da se, uz propisane mehanizme kontrole provedbe, plaćaju dvostruko više za rad nedjeljom od rada običnim radnim danom.

-Uostalom, pravo na rad je ustavno pravo- napomenuo je Štromar.

Budući da se gotovo sve političke opcije i lijeve i desne, a osobito one najdesnije zalažu za zabranu rada nedjeljom, još je važnije naglasiti da postoje i one političke opcije koje smatraju da je taj prijedlog loš i ide na štetu poduzetnika i radnika, poručili su iz HNS-a.

Hrvatska
Politika