HDZ u Vrbovcu predlaže pet amandmana vrijednih 1.550.000,00 kuna

002

U cilju poboljšanja kvalitete života i standarda građana u Vrbovcu, gradski vijećnici HDZ-a Vrbovec podnijeli su danas gradonačelniku Grada Vrbovca, Denisu Kralju svoje
prijedloge amandmana na predloženi Proračun za 2022. Ukupno su predložili pet amandmana ukupne vrijednosti 1.550.000,00 kuna.

Povećanje učeničkih i studentskih stipendija

Jedan od amandmana odnosi se na povećanje sredstava za učeničke i studentske stipendije.

-S obzirom na to da je došlo do porasta troškova života u zadnje dvije godine, a proračunski prihodi grada su s osnove poreza i prireza porasli za oko 15 milijuna kuna, ovim amandmanom se predlaže da se pojedinačna stipendija po učeniku poveća sa 300,00 kuna na 500,00 kuna, a studentska stipendija sa 600,00 kuna na 1000,00 kuna. Za ovo povećanje potrebno je sveukupno 200.000,00 kuna- ističu u HDZ-u.

Povećanje potpora za novorođenčad

Drugim amandmanom predlaže se povećanje jednokratnih potpora za novorođenčad i to tako da se jednokratna potpora za 1. i 2. dijete poveća sa sadašnjih 2.000,00 kuna, na 3.500,00 kuna, a za 3. dijete i svako sljedeće da se poveća sa sadašnjih 2.000,00 na 5.000,00 kuna. Za ovo povećanje potrebno je 200.000,00 kuna.

Nabava dodatnih higijenskih potrepština

Trećim amandmanom želi se osigurati nabava dodatnih higijenskih potrepština za djecu u vrtiću ( papirnati ručnici, vlažne maramice, salvete, jednokratne čaše i sl.) kako bi se roditelji rasteretili tog mjesečnog troška. Za ovo je povećanje potrebno 200.000,00 kuna.

Podizanje kvalitete urbanističkog uređenja naselja i uređenja prometne infrastrukture

Ostala dva amandmana usmjerena su podizanju kvalitete urbanističkog uređenja naselja i uređenja prometne infrastrukture.

Jedan se odnosi na izradu projektne dokumentacije za urbanističko uređenje prostora Ulice Župana Junka s odvojcima.

-S obzirom na to da se na području Ulice Župana Junka i u odvojcima koji su vezani na nju gradi veliki broj stambenih objekata potreban je urbanistički i krajobrazni projekt jer se to područje počelo razvijati stihijski bez urbanističkog i krajobraznog planiranja i uređenja. U cilju izbjegavanja urbanističke devastacije ovog prostora koji je izuzetno atraktivan
za stanovanje, potrebno je izraditi koncept urbanog stanovanja za ovo područje te projektirati naselje kako bi bilo pogodno za izgradnju te ugodan život Vrbovčana. Za projektiranje se amandmanom predviđa 450.000,00 kuna- kažu iz vrbovečkog HDZ-a, koji je posljednji amandman predložio na sanaciju nogostupa Zagrebačke ulice koji je najveći nogostup i najfrekventnije područje kojim prolaze pješaci, šetači, majke s kolicima kao i biciklisti.

-Ovaj nogostup je u velikoj mjeri oštećen, velika su ulegnuća nogostupa, te se na njemu u kišno vrijeme nalaze i velike lokve vode. Kao takav na njemu je smanjena i ugrožena sigurnost korisnika, te se ovim amandmanom planira saniranje uništenog i devastiranog nogostupa Zagrebačke ulice, a u cilju povećanja sigurnosti svih korisnika. Za sanaciju nogostupa predlaže se 500.000,00 kuna- stoji u priopćenju HDZ-a Grada Vrbovca.

Grad
Hrvatska
Politika
Vrbovec
Zagrebačka županija