Prema rezultatima izlaznih anketa

HDZ-u pobjeda u sedam izbornih jedinica, Rijekama pravde u dvije

HDZ-u 58, Rijekama pravde 44 mandata
Zagreb: Priprema stožera HDZ-a za izlazak izbornih rezultata Igor Soban/PIXSELL

HDZ je osvojio najviše mandata u sedam izbornih jedinica, dok je koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om dobila najviše glasova u dvije izborne jedinice, dok su u jednoj izjednačeni, pokazuje izlazna anketa.

U I. izbornoj jedinici koalicija HDZ je dobio 5 mandata, Rijeke pravde dobila je 4 mandata, Možemo! 3 ,Domovinski pokret 1 mandat, Most 1 mandat.

U II. izbornoj jedinici HDZ je osvojio šest, a koalicija Rijeke pravde 4 mandata. Domovinski pokret osvojio je 2 mandata, a Most i Možemo po 1 mandat .

U III. izbornoj jedinici koalicija Rijeke pravde osvojila je 7 mandata, HDZ 4, a Nezavisna platforma Sjever 2 mandata i Možemo 1 mandat.

U IV. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 7 mandata, dok su Rijeke pravde 4, Domovinski pokret dobili su po 2 mandata, Možemo 1 mandat.

U V. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 8 mandata, a Rijeke pravde 3, Domovinski pokret 2 mandata, a Most 1 mandat.

U VI. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 4 mandata, a Rijeke pravde isto 4. Možemo! je dobio 3 mandata, Domovinski pokret dobio je 1 mandat, jednako kao i Most i Fokus.

U VII. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 7 mandata, Rijeke pravde 4, a Možemo! 1 mandat. Domovinski pokret dobio je 1 mandat te Most jedan mandat.

U VIII. izbornoj jedinici pobjedu je odnijela koalicija Rijeke pravde osvojivši 6 mandata, HDZ 4, IDS dva mandata, a Možemo i Most po jedan mandat.

U IX. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 7 mandata, koalicija Rijeke pravde 3, Domovinski pokret i Most po dva mandata.

U X. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 6 mandata, koalicija Rijeke pravde njih 5, Domovinski pokret 2 mandata, a Most 1 mandat.

Aktualno
Hrvatska
Politika