Gzim Redžepi nepravomoćno oslobođen optužbi za trgovanje utjecajem

USKOK ga je teretio za trgovanje utjecajem radi izmjene sudske odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju sina pjevačice Severine Vučković i srpskog poduzetnika Milana Popovića

Goran Stanzl/PIXSELL

Na zagrebačkom Županijskom sudu, zbog nedostatka dokaza, nepravomoćno je oslobođen Gzim Redžepi kojeg je USKOK teretio za trgovanje utjecajem radi izmjene sudske odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju sina pjevačice Severine Vučković i srpskog poduzetnika Milana Popovića.

Predsjednica sudskog vijeća Koraljka Bumči kazala je u obrazloženju presude kako nema ni jednog dokaza koji bi upućivao da bi Redžepi utjecao na izradu i sadržaj nalaza vještaka Vladimira Grošića.

Grošić je ranije iskazivao na sudu kako Redžepi “mentalno ni riječju niti iznudom” nije utjecao na njega pri sastavljanju vještačkog nalaza.

Redžepi, nekadašnji suradnik pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, iznio je prije donošenja nepravomoćne presude svoju obranu, ističući kako nije počinio nikakvu kazneno djelo ni da je bio u poziciji bilo kome pomoći niti ikome napraviti štetu.

Sutkinja Bumči je, pojašnjavajući presudu, istaknula da sama radnja kaznenog djela trgovanja utjecajem treba biti izražena na način da se izrijekom traži neko postupanje prema nekoj osobi.