Hrvatska nogometna reprezentacija

Gvardiol otkrio taktiku protiv Walesa: Moramo biti fokusirani cijelu utakmicu

Hrvatska sutra na Poljudu od 20:45 igra protiv Walesa
joško gvardiol Miroslav Lelas/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2024. protiv Walesa na Poljudu, a Joško Gvardiol ističe kako on i suigrači moraju biti fokusirani cijelu utakmicu.

– Moramo držati fokus 90 minuta. Njihov forte će biti duga lopta na napadača i spuštanje lopte na krila, ali dobrim postavljanjem i koncentracijom možemo to kontrolirati, izjavio je Gvardiol na konferenciji za novinare održanoj u hotelu Lav Meridien u Splitu.

S obzirom na to da je ovo prvo okupljanje reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Kataru gdje je Hrvatska osvojila broncu nakon čega se na njega sručila golema medijska pozornost, Gvardiol kaže da mu sve to ipak nije promijenilo život.

– Život mi se nije promijenio nakon SP-a, i dalje sam isti ja. Nadam se da ću zadržati fokus na onome što radim i da ću biti najbolja moguća verzija sebe. Nažalost ne mogu izbjeći pažnji koju dobivam, moram pripaziti što ću izjaviti. Nekada zaželim da te pažnje ima manje, ali moram živjeti s time.

Što se tiče eventualnog transfera kojem se također puno piše po medijima, Gvardiol smatra da tu neće biti ničega.

– Klub nije zainteresiran za moju prodaju ovog ljeta pa nema smisla pričati o ičemu drugom. Najbitnije je završiti ovu sezonu u Leipzigu na najbolji mogući način, kazao je.

Za kraj je kazao kako se on i suigrači vesele atmosferi na Poljudu.

– Znamo kako je bilo tu protiv Rusije. Nadam se da će se to ponoviti, možda čak bude i bolja atmosfera.

Hrvatska sutra na Poljudu od 20:45 igra protiv Walesa, a u drugoj utakmici kvalifikacija za EURO gostuje kod Turske.

Hrvatska
Sport