Gužve i kolone na zagrebačkoj obilaznici

Pojačan je promet na važnijim cestama te pojedinim graničnim prijelazima

Emica Elveđi/PIXSELL

Pojačan je promet na važnijim cestama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima, a Hrvatski autoklub vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče povećana je gustoća prometa u oba smjera; pred naplatom Lučko u smjeru mora kolone su iz smjera zagrebačke obilaznice (A3) i čvorova Jankomir i Buzin; pred naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja; a kolona vozila kraj naplatne postaje Karamatići u smjeru Dubrovnika duga je oko kilometar.

Na A3 Bregana-Lipovac na zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvora Jankomir prema naplati Lučko (A1) kolona vozila je oko 5 kilometara; na zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvora Buzin prema naplati Lučko (A1) kolona vozila je oko 2 kilometra; kolona osobnih i teretnih vozila kraj graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Lipovca duga je oko 3 kilometra.

Zbog prometne nesreće između čvorova Buzin i Lučko u smjeru Bregane, vozi se uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat.

Zbog prometne nesreće na A4 Goričan-Zagreb između čvora Breznički Hum i čvora Komin u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat.

Na A7 Rupa-Žuta Lokva je kolona vozila na naplatnoj postaji Rupa u smjeru Krčkog mosta duga oko kilometar.

Na Istarskom ipsilonu povećana je gustoća prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije.

Na graničnom prijelazu Bajakovo se u putničkom prometu čeka oko 1,5 sat u oba mjera, a na Tovarniku sat vremena na izlazu, dok se na Macelju čeka sat vremena na ulazu u zemlju.