Šef SDP-a izašao pred novinare

Grbin potvrdio da će se njihova koalicija zvati Rijeke pravde

Izraz "rijeke pravde" upotrijebio je predsjednik Zoran Milanović kad je prošli tjedan objavio da će biti SDP-ov kandidat za premijera
peđa grbin Neva Žganec/PIXSELL

Rijeke pravde bit će ime SDP-om predvođene lijevo-liberalne koalicije, objavio je danas predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Upravo izraz “rijeke pravde” upotrijebio je predsjednik Zoran Milanović kad je prošli tjedan objavio da će biti SDP-ov kandidat za premijera.

-Naša koalicija zvat će se „Rijeke pravde.“ A rijeke pravde dolaze 17. travnja, u proljeće, Hrvatska će nakon tog dana biti bolja- poručio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin na konferenciji za medije, nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva stranke, na kojem je odlučeno kako će koalicijskim partnerima dati sedam do osam ulaznih mjesta za Sabor.

-Definirali smo mjesta na listama u svim izbornim jedinicama s koalicijskim partnerima, ali ne i njihova imena. Sporazum mora poći stranačka tijela partnera, nakon što ga prihvate i on bude parafiran, bit će i javno objavljen. Predstavio sam kako će izgledati raspored na listama, ali o imenima nismo, to ćemo u ponedjeljak na Glavnom odboru- rekao je šef SDP-a odlučivši još malo provocirati Ustavni sud najavivši kako Z…. kreće u pobjedu.

-Rijeke pravde kreće u pobjedu i Z…ne smijem to reći, kreće u pobjedu.

Hrvatska
Politika