Gradovi za Zorana Milanovića, općine za Kolindu Grabar-Kitarović

Zoran Milanović relativni je pobjednik izbora i na području Zagrebačke županije gdje je dobio podršku od 28,72 posto glasova, odnosno za njega je glasalo 41 579 osoba.

Drugo mjesto s 26,84 posto glasova osvojio je Miroslav Škoro za kojeg je glasalo 38 870 osoba. Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja ulazi u drugi krug na području Zagrebačke županije ostvarila je potporu od 24,07 posto glasova, odnosno za nju je danas glasalo 34 854 ljudi.

Kad su u pitanju gradovi u kojima je Milanović dobio najviše glasova to su; Vrbovec, Samobor, Sveta Nedjelja, Sveti Ivan Zelina, Ivanić-Grad, Zaprešić. Kolinda Grabar-Kitarović odnijela je pobjedu u SDP-ovoj utvrdi u Jastrebarskom, dok je Miroslav Škoro odnio pak pobjede u Velikoj Gorici i Dugom Selu.

Općine su bile sklonije Kolindi Grabar-Kitarović te je odnijela pobjede u; Bedenici, Dubravi, Dubravici, Farkaševcu, Krašiću, Kravarskom, Orlu, Pisarovini, Rakovcu, Žumberku, Pokupskom i Bistri. Zoranu Milanoviću priklonili su se birači u; Marija Gorici, Preseki, Pušći, Brdovcu i Jakovlju, dok je Miroslav Škoro najveći broj glasova dobio u Brckovljanima, Gradecu, Klinča Selima, Kloštar Ivaniću, Luki, Stupniku, Rugvici i Križu.