Heroj grada

Gradonačelnik Panian ugostio hrabrog prometnika koji je na željezničkom kolodvoru u Dugom Selu zaustavio vlak koji je iskočio iz tračnica

Gradonačelnik je Marku Lončareviću uručio prigodni dar tortu i majicu s logom Supermana te maketu vlaka, kao i novčanu nagradu u iznosu od 1000 eura
default default

Gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian u goste je primio Marka Lončarevića, prometnika na željezničkom kolodvoru u Dugom Selu koji je krajem studenog zaustavio vlak koji je iskočio iz tračnica.

Podsjetimo, teretni vlak u Dugom Selu krajem studenog iskočio iz tračnica. Nesreća se dogodila u utorak iza 23 sata, nitko nije ozlijeđen, a veća katastrofa izbjegnuta je zbog Lončarevića koji je riskirao život da zaustavi vlak.

-Čekao sam vlak da prođe i uočio sam iskre iz zadnjih kotača te sam prvo posumnjao da je vlak zakočen. Kad se približio bliže, vidio sam da skakuće pored kolosijeka te sam odmah znao da je zadnji vagon iskočio iz tračnica. Nisam razmišljao puno. Znao sam da trebam pokazati vozaču da stane, ali on ne bi mogao vidjeti moj signal te sam onda skočio na predzadnji vagon i prisilno zaustavio vlak- ispričao je Lončarević što je napravio.

default

Gradonačelnik Panian zahvalio je Lončareviću na tome što je spriječio veću štetu na dugoselskom kolodvoru.

-Čast mi je da u ovom vremenu pred izbore, kad najčešće počinju podjele u hrvatskom društvu, imam priliku družiti se s mladim čovjekom koji je, uz svoje znanje, imao priliku iskazati nevjerojatnu hrabrost i spriječiti veliku štetu i ljudske živote- rekao je gradonačelnik Panian.

Također, napomenuo je da su nam upravo mladi poput Lončarevića, koji imaju znanje i hrabrost potrebni na svakom koraku i na svakom mjestu. Gradonačelnik je Marku Lončareviću uručio prigodni dar tortu i majicu s logom Supermana te maketu vlaka. Lončareviću, koji je u prijem kod gradonačelnika došao u pratnji supruge Marie, gradonačelnik Panian je u ime građana Grada Dugog Sela uručio i prigodnu novčanu nagradu u iznosu od 1000 eura.

Uz gradonačelnika, Marka i Mariu Lončarević primili su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Kruno Blažinović i pročelnik za društvene djelatnosti Boris Savić.

Događanja
Dugo Selo