Gradnja dvorane u Zaprešiću odvija se u skladu s rokovima

Izgradnja nove trodijelne školske sportske dvorane Osnovne škole Antuna Augustinčića odvija se u skladu s planiranom dinamikom, a završetak građevinskih radova i uređenja prostora oko dvorane, očekuje se u proljeće 2021. godine

Izgradnja nove trodijelne školske sportske dvorane Osnovne škole Antuna Augustinčića odvija se u skladu s planiranom dinamikom, a završetak građevinskih radova i uređenja prostora oko dvorane, očekuje se u proljeće 2021. godine.

-Izvedeni su kompletni radovi postavljanja temelja objekta, zidova, svlačionica, spremišta i popratnih prostorija te smo započeli s gradnjom glavne nosive konstrukcije i podizanja stupova dvorane, što namjeravamo završiti kroz naredna dva mjeseca i tako još tijekom ljeta započeti s postavljanjem krova. Plan je do jeseni zatvoriti objekt kako bismo kroz zimu mogli izvoditi unutarnje radove- pojasnio je Beat Jelačić, inženjer gradilišta.

Kako napreduju radovi, provjerio je i gradonačelnik Željko Turk sa suradnicima.

-Ove smo godine zbog epidemije obustavili neke od planiranih investicija u gradu, no gradnja ove sportske dvorane kapitalni je projekt koji nam je među prioritetima. Zato me veseli što radovi teku prema planu i što će dvorana, nastavi li se ovako, sljedeće godine biti na raspolaganju školarcima, ali i poslužiti za šire sportske potrebe- rekao je gradonačelnik.

Napomenuo je i kako će između dvorane i škole biti izvedena tzv. topla veza, odnosno stakleni spoj koji će djeci omogućiti kretanje između objekata bez izlaska van, što je posebno važno u zimskom razdoblju.

Podsjećamo, ugovorena vrijednost projekta iznosi 22 milijuna kuna, a s unutarnjim uređenjem i postavljanjem potrebne opreme, procjenjuje se da će ovo ulaganje doseći iznos od gotovo 25 milijuna kuna za što se sredstva izdvajaju iz gradskog i županijskog proračuna.