Saznajemo u razgovoru sa zamjenicom gradonačelnika

Grad Dugo Selo u 2024. za vatrogasce će izdvojiti 500 tisuća eura

Vatrogasci su nositelji društvenog života u svojim mjesnim odborima te okupljaju i mlade i stare i zbog toga smo sljedeće godine stavili naglasak na njihovo opremanje. Njihova spremnost za intervencije od velikog je značaja za sigurnost naših građana, a to nam je uvijek prioritet, kaže zamjenica gradonačelnika Grada Dugog Sela, Jasminka Kokot Bambić
DSC_6108

S obzirom na to da smo prošle godine nažalost imali nekoliko vremenskih nepogoda u kojima su se naši vatrogasci zaista iskazali svojim djelovanjem na terenu i bili su prvi koji su pomogli građanima i našem stožeru Civilne zaštite, ove godine izdvojili smo znatna sredstva i za djelovanje Vatrogasne zajednice Dugo Selo u sklopu koje se nalazi naših šest vatrogasnih društava- rekla nam je zamjenica gradonačelnika Grada Dugog Sela Jasminka Kokot Bambić.

Naglasila je da će sljedeće godine iz proračuna, Grad Dugo Selo za potrebe vatrogasaca izdvojiti 500 tisuća eura.

-150 tisuća eura namijenili smo za izgradnju garaže koja je našim vatrogascima neophodna. Naime zahvaljujući Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici i Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije naša vatrogasna društva opremljena su boljim voznim parkom kojeg negdje treba smjestiti pospremiti i koji mora biti operativan u svakom trenutku da se može izaći iz garaže bez obzira na vremenske uvjete i da se može djelovati- rekla je Kokot Bambić.

Istaknula je da osim toga što će sagraditi garažu, da je Grad Dugo Selo uvidjelo da vatrogascima nedostaje vozilo opremljeno ljestvama.

-Svjedoci smo da se Grad Dugo Selo širi, da imamo sve više stambenih građevina, a nažalost naši vatrogasci nisu opremljeni s jednim takvim vozilom i nabavka tog vozila nam je jedan od ciljeva u budućnosti- istaknula je zamjenica gradonačelnika.

Napominje da 340 tisuća eura koje treba podijeliti na šest društava, tako da oni u svakom trenutku budu operativni, da odrađuju sve svoje zadaće, da imaju sve tečajeve koji su im za to potrebni, liječničke preglede i svu opremu koja im je potrebna, nije malo.

-No sigurno nije dovoljno i treba puno više. Svakako bi htjela naglasiti da naša vatrogasna društva rade na pomlađivanju svojih članova, da je mlađih članova sve više, što se vidi iz njihovih rezultata na natjecanjima na kojima su na tjednoj bazi tijekom sezone, kao i njihovog rada- kaže zamjenica gradonačelnika.

Naglašava kako je još jedan o razloga zbog kojeg Grad Dugo Selo ulaže u vatrogasce činjenica da su vatrogasci nositelji društvenog života u mjesnim odborima te da okupljaju i mlade i stare.

-To nam daje poticaj da ih pratimo u svim njihovim nastojanjima- zaključila je zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić.

Dugo Selo
Ostalo