Mjesečno dodatnih 60 eura

Grad Dugo Selo prepoznalo trud pomoćnika u nastavi: Dobit će mjesečni neoporezivi dodatak na plaću

Ovo Grad Dugo Selo svrstava na sam vrh po visini navedene naknade u odnosu na ostale gradove Zagrebačke županije i samu Zagrebačku županiju
426720563_605661945077100_2156906510003160890_n

Od 1. siječnja, 2024. godine, Grad Dugo Selo je odlučio povećati naknadu za rad 22 pomoćnika u nastavi koji nesebično pružaju podršku našim učenicima. Svjesni smo da je njihov posao izrazito odgovoran i zahtjevan i smatramo da je pravedno da im se adekvatno valorizira trud i angažman.

-Pomoćnici u nastavi su vrlo važna karika bez koje bi nastava u mnogim školama izgledala puno teže, ako ne bi bila i nemoguća za provođenje zbog poteškoća učenika s kojima rade, kojima pomoćnici u nastavi pomažu da se djeca osjećaju sigurnije, neizolirano, bez bullyinga. Pomoćnici u nastavi su ti koji puno toga rješavaju, pomažu učiteljima, djeci i cijelom društvu da prođe sve bezbolnije. Podsjećamo da svi pomoćnici u nastavi sufinanciraju preko EU fondova, a bruto naknadu od 5,81 EUR po satu, im isplaćuje Zagrebačka županija. Ta naknada je, s obzirom na odgovoran i zahtjevan posao kojeg rade, niska i smatramo da je pravedno da im se adekvatno valorizira trud i angažman- rekao je gradonačelnik Nenad Panian.

-Zato smo u Gradu Dugom Selu odlučili, iako to zakonski nismo obvezni, da sa 60 eura neoporezivog dodatka mjesečno, dijelom valoriziramo njihov trud- dodao je gradonačelnik.

Predstavnica pomoćnika u nastavi s područja Grada Dugog Sela Renata Dragičević zahvalila se gradonačelniku Panianu na prepoznavanju njihovog statusa, trud i rad.

-S obzirom na sav trud koji dajemo na našem poslu, koji je jako zahtjevan jer svako dijete ima svoj problem, nije svako dijete isto. Mora se uložiti veliki trud, imati veliko strpljenje, podrška kako bi pomogli djeci da se uključe u razrednu zajednicu i savladaju gradivo, da to funkcionira na najbolji mogući način. Zato nam je svaka pomoć dobrodošla. Hvala Gradu što je prepoznao i valorizirao naš rad- rekla je Renata Dragičević.

Gradonačelnik Panian dodao je da bez suradnje, bez prihvaćanja i rješavanja tuđih problema ne može nam biti bolje.

-Zato smo ovdje da zajedno to riješimo, fokusiramo na ono najbitnije, a fokus je na ljude. Od onih koji rade s ljudima i djecom i te djece koji znaju jednu sigurnost u tome što znaju da će ih dočekati netko u školi i roditelja koji mirno čekaju djecu nakon škole- rekao je Panian koji je tom prilikom i zahvalio pomoćnicima u nastavi na njihovom požrtvovnom radu.

Podsjetimo na to da Grad Dugo Selo djeci, mladima i roditeljima kroz subvencioniranje cijena vrtića, preko stipendija i nagrada te sufinanciranja logopedskih vježbi i tretmana te vježbi i tretmana kod edukacijskih rehabilitatora, pomoći, ovo je samo jedan od načina na koji to namjerava i dalje raditi.

Također, Grad Dugo Selo trenutno je jedina jedinica lokalne samouprave u Zagrebačkoj županiji koja je na ovaj način odlučila pomoći asistentima u nastavi, a koji rade u obrazovnim ustanovama na području Grada Dugog Sela.

Dugo Selo
Ostalo