Ugovor je vrijedan 250.000 eura

Grad Čazma potpisao ugovor s Čazmatransom za prijevoz učenika

Godišnja dotacija iz državnog proračuna za Osnovnu školu Čazma iznosi oko 280.000 eura, a još dodatnih oko 200.000 eura iz gradskog će proračuna izdvojiti Grad Čazma
DAK_7642-800×450 Foto: D. Kirin

U Čazmi je potpisan ugovor o prijevozu učenika Osnovne škole Čazma u školskoj godini 2023./2024. između Grada Čazme i tvrtke Čazmatrans promet d.o.o. koja je, po provedenom postupku javne nabave, bila najpovoljniji ponuđač. Ugovor je vrijedan 250.000 eura.

Godišnja dotacija iz državnog proračuna za Osnovnu školu Čazma iznosi oko 280.000 eura, a još dodatnih oko 200.000 eura iz gradskog će proračuna izdvojiti Grad Čazma – za radne bilježnice i ostali pribor za sve učenike, dodatna sredstva za prijevoz učenika, za projekt obnove kuhinje i hitno opremanje školske kuhinje, odnosno nabavu pribora za jelo i drugih potrepština te za materijalne, režijske i druge troškove.

-Otkada je Grad Čazma preuzeo vlasnička prava nad Osnovnom školom Čazma, došlo je do puno pozitivnih promjena u kvaliteti i uvjetima rada u školi kako za učenike tako i za nastavnike i druge djelatnike škole. Naši učenici jedni su od rijetkih, ako ne i jedini koji nemaju troškova za udžbenike, ali ni druge radne materijale, mape i atlase jer sve ono što ne pokriva država, financira Grad Čazma, a to ne radi gotovo ni jedan drugi grad ili općina- istaknula je v.d. ravnateljice OŠ Čazma, Ivana Moguš te dodala kako je Grad Čazma omogućio sve potrebno za besplatnu prehranu svih učenika u matičnoj i područnim školama, zaposleno je dodatno osoblje, nabavljena dodatna oprema i obavljeno sve što je bilo potrebno kako bi svi učenici imali mogućnost besplatne prehrane.

-Kvaliteta obroka već je poboljšana, a od ove godine bit će i bolja- naglasila je Moguš.

Osnovnu školu Čazma školske godine 2022./2023. pohađala su 564 učenika.

Čazma
Događanja
Regija