Radovi gotovi do kraja ljeta

Gračani uz novu ambulantu dobivaju i nove zdravstvene usluge

Nova ambulanta uz dosadašnje ordinacije opće medicine, patronažne i stomatološke ordinacije, širi zdravstvene sadržaje na pedijatrijsku i ginekološku ordinaciju
ambulanta u gračanima (1) Grad Zagreb

Radove na izgradnji dugoočekivane područne ambulante Gračani Doma zdravlja Zagreb – Centar obišli su danas gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

– Cilj nam je osigurati bolju dostupnost i visoku razinu zdravstvene zaštite, a time i bolju kvalitetu života stanovnicima ovog dijela grada, rekao je gradonačelnik Tomašević najavivši kako nova ambulanta uz dosadašnje ordinacije opće medicine, patronažne i stomatološke ordinacije, širi zdravstvene sadržaje na pedijatrijsku i ginekološku ordinaciju.

Zamjenik Korlaet dodao je da postojeći objekt ambulante u Gračanima nije zadovoljavao moderne standarde.

– Na istoj lokaciji gradimo novi, suvremeni objekt, pri čemu će se zadržati postojeći oblik i veličina čestice, objasnio je zamjenik.

– Dostupne i kvalitetne usluge primarne zdravstvene skrbi smatramo jednom od svojih ključnih zadaća, kao i ulaganja u proširenje i veću dostupnost socijalnih usluga usmjerenih ranjivim skupinama, istaknula je zamjenica Dolenec.

Ovoj ambulanti gravitirat će gotovo 20.000 stanovnika Podsljemena, a u objekt od 400 m² Grad ulaže preko dva milijuna eura proračunskog novca. Radovi na izgradnji trebali bi biti gotovi krajem ljeta ove godine.

Grad Zagreb
Ostalo