Dobra vijest za sportaše

Gotovo 200 tisuća eura za obnovu Gradske sportske dvorane Daruvar

Ugovor o izvođenju radova potpisan je danas
Župan Marušić u radnom posjetu Daruvaru Damir Špehar/PIXSELL

Zahvaljujući ulaganju od gotovo 200 tisuća eura, Gradska sportska dvorana Daruvar dobit će novi pod od parketa najviše kvalitete koji će biti značajno sigurniji za sportaše te će se omogućiti održavanje sportskih priredbi najvišeg ranga, a ugovor o izvođenju radova potpisan je danas.

Ugovor o izvođenju radova potpisali su predstavnici tvrtke Multi sport iz Cerovlja i gradonačelnik Damir Lneniček, a osim zamjene sportskog poda izvest će se i drenaža Gradske sportske dvorane. Poslove stručnog nadzora nad izvođenjem radova dobila je daruvarska tvrtka Daing.

Radovi predviđaju demontažu postojećeg sportskog poda i ugradnju novog na ukupnoj površini od 1.345 metra kvadratna te izvođenje drenaže oko vanjskih zidova dvorane kojim će se riješiti višegodišnji problem prodiranja vlage u objekt, priopćili su iz gradske uprave.

Ukupna vrijednost radova iznosi 193.894 eura pri čemu Ministarstvo turizma i sporta sufinancira iznos od 67.919 eura, a Grad Daruvar ostatak do punog iznosa.

Daruvar odvaja značajna sredstva za gradski sport i poboljšanje gradske sportske infrastrukture i ovo je nakon projekta sanacije borilišta Sokol još jedan značajan korak u tom smjeru, ističe se u priopćenju gradske uprave.

Ostalo
Regija