GORAN PERKOVAC, novi izbornik rukometaša: U reprezentaciji neće biti mjesta za egoistične igrače

Perkovac je naglasio da još pregovara s potencijalnim članovima stručnog stožera, a dodao je i da je Hrvatska najbolje rezultate imali kad je većina igrača dolazila iz Zagreba
goran perkovac Davorin Višnjić/PIXSELL

U reprezentaciji neće biti mjesta za egoistične igrače, kazao je na novi izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Goran Perkovac na svom predstavljanju u Zagrebu.

Perkovac je naslijedio Hrvoja Horvata, koji je otišao nakon devetog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj.

– Egoistični igrači kod mene neće igrati. Vrhunski sportaši pomalo su svi egoisti, ali treba se podrediti kolektivu, istaknuo je Perkovac.

Perkovac je kao igrač osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. u dresu Jugoslavije, a osam godina kasnije s Hrvatskom je u Atlanti osvojio zlato. Vodio je reprezentacije Grčke i Švicarske, a sada je dobio priliku na klupi kao novi, ukupno deseti izbornik Hrvatske.

– San je svakog trenera, tako i mene, biti hrvatski izbornik. Šteta što nemamo više dana za pripreme, da uspijemo nešto više odraditi na taktičkim pripremama i uigravanju ekipu, ali imam ideju kako bi to trebalo izgledati, znam kostur ekipe. Vrlo je bitno da ekipa koju sad uspostavimo bude sljedećih pet godina zajedno, uz manje korekcije i zato mi je važan razgovor s Duvnjakom, Cindrićem, Karačićem, Gojunom, Štrlekom i ostalim iskusnijim igračima, kazao je Perkovac, koji se uskoro sprema na put u Njemačku i Poljsku.

– Jedan od prvih razgovora bit će onaj s kapetanom Domagojem Duvnjakom. Važno mi je razgovarati s njime i vidjeti želi li on igrati za reprezentaciju.

Perkovac je naglasio da još pregovara s potencijalnim članovima stručnog stožera, a dodao je i da je Hrvatska najbolje rezultate imali kad je većina igrača dolazila iz Zagreba.

– Trenutno to nije moguće, ali ćemo raditi na tome. Volio bih da organiziramo sastanke sa svim trenerima i momčadima Hrvatske lige. Svima nam je u cilju da Hrvatska bude u vrhu, a ne na 15. mjestu, zaključio je novi izbornik.

Hrvatska
Sport