Goran Ivanišević i nakon 18 godina pobijedio Patricka Raftera

Na jubilarnom izdanju umaškog ATP turnira, odigran je i revijalni susret između Ivaniševića i Raftera kao sjećanje na finale iz Wimbledona iz 2001. godine

Dvojica teniska velikana Goran Ivanišević i Patrick Rafter na jubilarnom, 30. izdanju Plava Laguna Croatia Opena Umag odigrali su prijateljski susret kao hommage povijesnom finalu Wimbledona iz 2001. godine.

Na punom stadionu Stella Marisa, na kojem se tražilo mjesto više, slavio je opet Ivanišević, rezultatom 6:4, 6:4. Bio je to jedinstven doživljaj za sve posjetitelje umaškog turnira.

-Prošlo je 18 godina, moja je Wimbledonska pobjeda sada punoljetna i može raditi što god hoće. Htio bih zahvaliti Rafteru što je nakon nekoliko godina nagovaranja ipak pronašao vremena i došao u Umag iz daleke Australije i što je opet zaigrao sa mnom. Ovo je trešnja na vrhu torte mojih egzibicijskih susreta. Nakon Raftera više nema igrača s kojim bi mi bila veća čast odigrati meč- kazao je Goran.

Dvojici Grand Slam pobjednika u sjećanje na egzibicijski susret trofeje i poklone dodijelili su Lawrence Frankopan, direktor turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, Marinka Akrap, direktorica korporativnih komunikacija Podravke i Tadej Čoroli, član Uprave Triglava.