POVIJEST NA DLANU – Otkrijte tajne Arheološkog muzeja iz udobnosti vašeg doma

Međunarodni dan muzeja u Arheološkom muzeju u Zagrebu obilježava se virtualno putem mrežnih stranica, newslettera muzeja i društvenih mreža, a muzej se priprema kako bi što prije otvorio svoja vrata posjetiteljima

Marko Lukunić/PIXSELL

Međunarodni dan muzeja u Arheološkom muzeju u Zagrebu obilježava se virtualno putem mrežnih stranica, newslettera muzeja i društvenih mreža, a muzej se priprema kako bi što prije otvorio svoja vrata posjetiteljima, izvijestili su iz Arheološkog muzeja. Iz muzeja ističe da pripremaju niz online sadržaja koje objavljuje na mrežnoj stranici.

– Na mrežnim stranicama publika može vidjeti sve objave kojima smo obavještavali javnost o događanjima u muzeju nakon potresa, napominje muzej i dodaje kako su posebno kreirali Virtualni muzej u kojem publika može virtualno prošetati stalnim postavom koji je snimljen u 3D tehnici.

Dostupni su i 3D modeli predmeta popraćeni znanstveno-popularnim tekstovima. 3D modeli snimljeni su najsuvremenijim tehnikama pa omogućuju publici da istraži i pogleda predmete na način na koji to nije moguće učiniti u samom Muzeju, poručuje Arheološki muzej.

U pripremi je i vodiči kroz stalni postav muzeja od kojih su za sada objavljeni vodiči Egipatske i Pretpovijesnih zbirki, a za djecu i mladež, ali i za odrasle koji se vole igrati, muzej priprema i objavljuje zabavne sadržaje koji kroz informativne materijale, kvizove, memory igre i puzzle na edukacijski i interaktivan način približavaju informacije iz daleke prošlosti.