Galerija Prica obilježila 20 godina rada

Uz proslavu obljetnice, javnosti je predstavljen i stvaralački kutak akademskog slikara i likovnog pedagoga Zlatka Price, ali i neke nove slike ovog poznatog umjetnika
galerija prica samobor

Posebnim programom, posvećenim prvenstveno akademskom radu Zlatka Price, svečano je obilježena 20. obljetnica od otvorenja Galerije Zlatko i Vesna Prica u Samoboru.

– U 20 godina svog postojanja samoborska Galerija Prica postala je centralno mjesto ljubitelja umjetnosti ne samo u Samoboru, nego i puno šire, rekla je predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović dodavši da je prostor Galerije često ispunjen važnim imenima umjetničke scene, ali i novim nadama koje su svoje prve izložbe imale upravo ovdje.

Uz proslavu obljetnice, javnosti je predstavljen i stvaralački kutak akademskog slikara i likovnog pedagoga Zlatka Price, ali i neke nove slike ovog poznatog umjetnika.

Inače, Galerija Zlatko i Vesna Prica otvorena je 18. listopada 2002. godine sa stalnim postavom slikarske donacije Zlatka Price gradu Samoboru, kojom se htio zahvaliti gradu koji mu je dugi niz godina bio mjesto života, ali i mjesto nepresušne inspiracije.

Događanja
Grad
Hrvatska
Samobor
Zagrebačka županija