Hrvatska ide na Matiju Đulvata

Futsal reprezentacija doznala suparnike u kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Izbornik Marinko Mavrović zadovoljan je ždrijebom
Hrvatska se nakon 24 godine plasirala na Svjetsko prvenstvo u futsalu Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska futsalska reprezentacija igrat će u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Latviji i Litvi 2026.u skupini 5 u društvu Azerbajdžana, Švedske i Grčke, odlučeno je na ždrijebu održanom u sjedištu Europske nogometne federacije u Nyonu.

Hrvatska je ušla u ždrijeb kao jedan od deset nositelja, uz Portugal, Španjolsku, Kazahstan, Ukrajinu, Sloveniju, Finsku, Francusku, Poljsku i Srbiju. U kvalifikacijama će sudjelovati 40 reprezentacija – 34 najbolje na UEFA-inoj ljestvici i šest kvalifikanata koji su bili uspješni u pretkolu.

Reprezentacije su podijeljene u 10 skupina po četiri ekipe, a izravan plasman na EP izborit će deset pobjednika skupina, dok će osam najboljih drugoplasiranih momčadi igrati u dodatnim kvalifikacija, nakon kojih će biti poznata posljednja četiri preostala putnika.

-Zadovoljan sam ždrijebom, Azerbajdžan će biti najteži protivnik u borbi za prvo mjesto i izravan plasman, ali uvjeren sam da Hrvatska ima kvalitetu na temelju koje može opravdati ulogu prvog nositelja i nadati se izravnom plasmanu na Europsko prvenstvo. Naravno da maksimalno uvažavamo sve protivnike u skupini, izbornik Švedske Matija Đulvat nas jako dobro poznaje i te će utakmice biti prilično nezgodne. Međutim, pokazali smo već da se možemo nositi s izazovima i vjerujem da će momčad biti na visini zadatka- poručio je hrvatski izbornik Marinko Mavrović.

Hrvatska
Sport