Zaprešić - grad prijatelj djece

FOTO: Željko Turk se sastao s dječjim gradonačelnikom Jankom Jembrihom; Zajednička želja mladih je da se u Zaprešiću otvori McDonald’s

Jembrih: Veselim se što ću moći napraviti nešto za svoje prijatelje
382261538_1013557456563310_843983285267218052_n

Na izborima provedenim među vijećnicima Dječjeg gradskog vijeća izabran je prvi dječji gradonačelnik i prva dječja zamjenica gradonačelnika Zaprešića. Dječji je gradonačelnik Janko Jembrih učenik 7. razreda OŠ Kupljenovo, a njegova zamjenica Lana Sunčica Čobec, učenica 7. razreda OŠ Antuna Augustinčića.

Na sjednici Koordinacijskog odbora Grada Zaprešića za provođenje akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ susreli gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i njegov zamjenik Alan Labus s prvim dječjim gradonačelnikom Jankom Jembrihom i zamjenicom dječjeg gradonačelnika Lanom Sunčicom Čobec.

-Rekao bih da je to prirodan slijed naše koordinirane akcije kojom je Zaprešić postao Grad prijatelj djece i upravo ova komunikacija s mladima je jedna od tih sastavnica. Veseli me suradnja i komunikacija s mladima koji danas imaju legitimno izabrane predstavnike. Sve nam je to novost, drago nam je da oni to sve ozbiljno shvaćaju i s naše strane dat ćemo dignitet ovoj funkciji djece i mladih- rekao je gradonačelnik Turk.

Kako bi se što bolje upoznali sa Zaprešićem, na poklon im je uručena monografija grada, a pozvani su i da poprate događanja u Dječjem tjednu kojih je mnogo.

-Ponosna sam što ću biti glas djece i imam osjećaj da će Zaprešić sada doživjeti procvat jer djeca mogu imati maštovitije ideje od odraslih- rekla je Sunčica.

Zahtjevi djece su brojni, a već u ovom tjednu nude se brojna događanja na razini manifestacija koje su sportskog i kulturnog karaktera, uz radionice i edukaciju. U Dječjem tjednu bit će svečano otvoren i PO DV Maslačak, Centar mini atletike te Glazbeni parkić koji je pobjednik u Naj-akciji Grada Zaprešića.

Janko je istaknuo kako se veseli da će moći nešto napraviti za svoje prijatelje, svu djecu i stanovnike Zaprešića.

-Prvotni mi je cilj da grad bude siguran u vidu prometa, želim više manifestacija za djecu i da djeca budu što uključenija u izbore- poručio je Janko.

Događanja
Zaprešić