FOTO: Zelinski vatrogasci pokazali svoju spremnost

U organizaciji DVD-a Paukovec u istoimenom zelinskom naselju održana je smotra Vatrogasne zajednice Grada Svetog Ivana Zeline kojoj se odazvalo 21 društvo, od 30 koliko ih broji Zajednica.

Sva su društva između ostaloga sudjelovala na poligonskim zadacima, gdje su se najboljima pokazali operativci iz DVD Sveti Ivan Zelina, drugo mjesto pripalo je vatrogascima iz Komina, dok su treći bili pripadnici DVD-a Donje Orešje. Najbolji su tom prilikom nagrađeni vatrogasnom opremom.

Uz to, središnje i pomoćne postrojbe iz Svetog Ivana Zeline, Blaževdola, Komina i Paukovca odradile su zajedničku vježbu u kojoj je odrađeno više situacija, pa su tako vatrogasci izvlačili unesrećene osobe iz automobila, kojeg je pritom zahvatila vatra koju je također trebalo ugasiti. Između ostaloga, zelinski su vatrogasci pokazali svoju spremnost i kod gašenja požara podrumskih prostorija te urušavanja objekta iz kojeg je trebalo spasiti osobe.

Smotri su se odazvali i gradonačelnik Hrvoje Koščec, predsjednik Gradskog vijeća Darko Bistrički, predsjednik Vatrogasne zajednice Zoran Fučkan zajedno sa svojim zapovjednikom Ivicom Mačkovićem te tajnikom Tomislavom Kolarićem.  

FOTO: DVD Blaževdol