O potrebitima će brinuti desetak djelatnica

FOTO: Zaželi projekt u Brdovcu ide dalje

Održana uvodna konferencija EU projekta “Zaželi-prevencija institucionalizacije”
c546ad21-4de2-42e2-a5eb-c33a9c41443b

Udruga Ivana Perkovca potpisom ugovora iz ESF plus Programa osigurala je provođenje još jednog EU projekta na području Općine Brdovec pod nazivom – “Zaželi-prevencija institucionalizacije”. Putem njega omogućit će se pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom.

Početna konferencija tog projekta održana je Općoj pučkoj školi u Šenkovcu na kojoj su o konferenciji govorile predsjednica Udruge Jasna Horvat i koordinatorica projekta Sanja Lazić. Na konferenciji se govorilo o početku, trajanju i provedbi projekta.

Ukupna vrijednost projekta financiranog sredstvima iz ESF-a u 100 postotnom iznosu iznosi 450.000 eura, a trajanje je 36 mjeseci. Cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom, kao sastavna mjera dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije.

Partner na projektu je Općina Brdovec, a o potrebitima će brinuti desetak djelatnica koje su zaposlene kao domaćice za vrijeme projekta.

Brdovec
Događanja