FOTO: Završio najveći hrvatki Global Game Jam ikad

Organizatori Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 i Hrvatska udruga proizvođača videoigara HU-IZ-VI sa sponzorima A1 Hrvatska, brendom WhiteShark i medijskom kućom VIDI natjecateljima su pružili odličnu 48-satnu radnu atmosferu i vrhunske nagrade najboljima
Regrow

Global Game Jam natjecanje u izradi videoigara održano je proteklog vikenda u Novskoj, a prema broju natjecatelja njih 130 podijeljenih u 28 timova, najveće je natjecanje ovakvog tipa ikad održano u Hrvatskoj. Organizatori Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 i Hrvatska udruga proizvođača videoigara HU-IZ-VI sa sponzorima A1 Hrvatska, brendom WhiteShark i medijskom kućom VIDI natjecateljima su pružili odličnu 48-satnu radnu atmosferu i vrhunske nagrade najboljima. Tema je bila „roots“ (korijeni), dok je u Novskoj bila modificirana u „unusual roots“ (neobični korijeni).

Pobjednici koji su osvojili 1.400 eura, te Nintendo Switch Console i šest mjeseci pretplate na VIDI sadržaje napravili su videoigru pod nazivom „REGROW“ koja je imala i najbolji gameplay natjecanja, dok su pobjednici srednjoškolskog uzrasta nagrađeni opremom brenda WhiteShark i pretplatom na VIDI sadržaje napravili videoigru pod nazivom „6 LIVES“. U odrasloj kategoriji nagrađene su i videoigre „Petriculture“ (2. mjesto i najbolja grafika), te „Pushing Down Daisys 2“ (3. mjesto i najbolja prezentacija). U srednjoškolskoj kategoriji „Guardian of Root“ osvojila je 2. mjesto, a videoigra „BROOTS“ 3. mjesto. Žiri koji je ocijenio sve videoigre činili su Aleksandar Gavrilović, Dominik Cvetkovski, Mladen Bošnjak, Hrvoje Mitić i Tomislav Gojević.

Natjecanje su pratili i novljanska gradonačelnica Marija Kušmiš sa zamjenikom Sinišom Kesićem, Andreja Šeperac ispred Sisačko-moslavačke županije, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te državni tajnik istog ministarstva Ivan Vidiš. Dok su u ime sponzora natjecanje pratili Marijana Zagorac (A1 Hrvatska), Petar Ljevar (WhiteShark) te Tomislav Kotnik (VIDI).

-Ovo je bilo 48 sati umrežavanja znanja, novih poznanstava, testiranja izdržljivosti, živciranja, zabave, kreativnosti, druženja… Nama je ovo četvrta organizacija ovakvog gamedev natjecanja, a već danas počinjemo planirati iduće izdanje- poručili su iz inkubatora PISMO središta hrvatske gaming industrije.

Predah, ali i poseban gaming doživljaj natjecateljima je u novljanskoj sportskoj dvorani u kojoj se natjecanje i odvijalo pružila chill zona sa VR simulatorom vožnje – raicing carom i nizom mobilnih igara, ali i u kojoj se moglo zaplesati uz Just dance Nintendo Switcha. Tvrtka Intersnack Adria d.o.o. osigurala je i grickalice, a svi uključeni proveli su 2 dana odlične gejmerske zabave.

Hrvatska
Ostalo
Regija