FOTO: Zaprešić ugostio 26. sportske susrete umirovljenika Zagrebačke županije

Više od 800 umirovljenika okupilo se na igralištu SŠ ban Josip Jelačić, gdje su održane igre

Udruga umirovljenika grada Zaprešića bila je domaćin 26. sportskih susreta umirovljenika Zagrebačke županije. Više od 800 umirovljenika okupilo se na igralištu SŠ ban Josip Jelačić kako bi poslušali riječi dobrodošlice domaćina Borisa Puhaka, predsjednika zaprešićkih umirovljenika, ali i gradonačelnika Zaprešića Željka Turka.

-Veliko hvala gradonačelniku Turku, ali i Zagrebačkoj županiji što nas već godinama podržavaju u financijskom i svakom drugom smislu. Bez njih ne bi bilo ni nas ni ovih susreta- rekao je Puhak.

I predsjednik županijske udruge umirovljenika Josip Jakopač imao je samo riječi hvale za sve koji već godina ulažu napore kako bi se umirovljenički dani proveli što kvalitetnije bez obzira na teškoće s mirovinama. Izrazio je žaljenje što prošle godine susreti nisu održani radi pandemije, ali i radost što je ove godine do susreta ipak došlo.

Susreti umirovljenika Zagrebačke županije svake godine se organiziraju tijekom dva dana. Prvog dana su na rasporedu sportski susreti, a umirovljenici imaju prilike okušati se u pikadu, povlačenju užeta, streljaštvu, belotu, kuglanju…, a nedjelja je rezervirana za umirovljeničke pjevačke zborove.

-Najprije se želim svima vama zahvaliti što se tijekom radnog vijeka doprinosili razvoju Zagrebačke županije, a mi uvijek to imamo na umu i razmišljamo kako vam možemo umirovljeničke dane napraviti boljima i kvalitetnijima. Mi skrbimo prema našim mogućnostima o vašim potrebama, a podaci govore da smo u zadnjih 10 godina za umirovljenike izdvojili 12 milijuna kuna- rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.