FOTO: Započela gradnja jednog od većih vrbovečkih nogostupa u Naselju Stjepana Radića

Trasa kroz ovo prigradsko vrbovečko naselje, nekada znano kao Šabac, duga je 750 metara i predstavlja tek polovicu ukupnog projekta
n3

Radnici i mehanizacija tvrtke „Šuković-građenje“ marljivo su prionuli gradnji jednog od većih nogostupa u Vrbovcu, onog u Naselju Stjepana Radića. Trasa kroz ovo prigradsko vrbovečko naselje, nekada znano kao Šabac, duga je 750 metara i predstavlja tek polovicu ukupnog projekta.

Njime se, naime, planira graditi nogostup i u susjednoj Savskoj cesti. Ukupna dužina ova dva pravca projektirana je na 2,1 kilometra, a vrijednost je projekta 6,3 milijuna kuna. Plan je cijeli nogostup izgraditi kroz tri godine.

Upravo danas u gradskoj je upravi potpisan ugovor s tvrtkom „Pedom-asfalti“ iz Zagreba o gradnji novog nogostupa u Vrbovcu, vrijedan gotovo 6 milijuna kuna. Radi se o nogostupu kroz prigradsko naselje Celine, podijeljen u tri faze. Najprije će se graditi nogostup od kapelice prema Gaju, u drugoj fazi se nastavlja gradnja do gajskog nogometnog igrališta, a potom na red dolazi dionica od celinske kapelice prema Topolovcu.

Gradnja prve faze kreće idući tjedan i trajat će šest mjeseci. (FS)

Grad
Hrvatska
Ostalo
Vrbovec
Zagrebačka županija