FOTO: VZO Rugvica ponosna na postignute rezultate, načelnik Čičak najavio daljnje ulaganje u vatrogastvo

U godini za nama Vatrogasna zajednica je odradila 56 intervencija, modernizirala je vozni park s četiri nova vozila, a nastavljeno je i usavršavanje vatrogasnih kadrova
DSC_1893

Vatrogasna zajednica Općine Rugvica pod predsjedanjem predsjednika Dražena Vlahovića održala je u Novakima Oborovskim redovnu izvještajnu Skupštinu, na kojoj su se mogli čuti zaista impozantni podatci.

U godini za nama Vatrogasna zajednica je odradila 56 intervencija, modernizirala je vozni park s četiri nova vozila, a nastavljeno je i usavršavanje vatrogasnih kadrova. Tijekom 2021. nabavljena je tako autocisterna koja je predana DVD-u Ježevo na korištenje, navalno vozilo koje koristi DVD Oborovo, DVD-u Otok Svibovski na korištenje je dano kombi vozilo s modulom, dok je zapovjedništvo na korištenje od županijske vatrogasne Zajednice, čijeg predstavnika nije bilo na Skupštini, dobilo zapovjedno vozilo tzv. pick-up.

-Ponosni smo što smo modernizirali naš vozni park. Kad se podvuče crta možemo biti zadovoljni svime što je odrađeno, usprkos pandemiji s kojom smo se borili- istaknuo je u svom izvješću tajnik Kristijan Smolko.

S njim se složio i predsjednik Dražen Vlahović, zahvalivši se tom prilikom Općini na svesrdnoj podršci.

-Rezultati su nam svima na ponos i svi se trebamo ponositi onime što smo napravili i postigli. Hvala Općini i načelniku Mati Čičku na sredstvima koja su nam osigurali. Vjerujem kako je to dokaz da dobro i kvalitetno radimo- poručio je Vlahović, najavivši kako Zajednica i dalje nastavlja u istom ritmu.

A na tom putu podrška Općine neće izostati najavio je Čičak.

-Ovo kako ste organizirali i odradili Skupštinu to je na europskoj razini. Ovim putem čestitam predsjedniku Draženu Vlahoviću na izvrsnoj suradnji i predanom radu, kao i svim našim vatrogasnim društvima koja predano rade. Vi dokazujete tradiciju i na ponos ste svima nama. Općina i dalje ostaje uz vas- poručio je Čičak.

VZO Rugvica u svome sastavu ima 11 vatrogasnih društava s oko 900 vatrogasaca, od koji je gotovo 200 operativnih.

Događanja
Hrvatska
Općina
Rugvica
Zagrebačka županija