FOTO: VZO Farkaševac modernizira vozni park, navalno vozilo najljepši poklon DVD-u Farkaševac za 90 godina postojanja

Ukupna vrijednost vozila je 201.250,50 eura
DSC_3063

Na prvoj sjednici Općinskog vijeća u 2023. farkaševački vijećnici donijeli su Odluku o davanju suglasnosti za zaključivanje Ugovora o dodatnim sredstvima za financiranje Vatrogasne zajednice općine Farkaševac. Naime, Vatrogasna zajednica krenula je u nabavku novog vozila, što je u izrealizirano, te se u narednih 15-ak dana očekuje dolazak navalnog vozila starog šestog godina i s 5000 litara zapremnine vode. Ukupna vrijednost vozila je 201.250,50 eura, a vozilo će na korištenje dobiti DVD Farkaševac kao centralna postrojba, koja ove godine slavi 90 godina postojanja.

-Vozilo DVD-a Farkaševac je staro 40 godina i njima je to vozilo zaista potrebno. Treba naglasiti kako smo lani nabavili i manje tehničko vozilo, a ono što nam sada predstoji to je nabavka alata za tehničke intervencije- kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice i DVD-a Farkaševac Tomislav Potočić.

Vijećnici su ovu odluku jednoglasno podržali, a načelnik Matija Copak naglasio je kako je ovo veliki korak za farkaševačko vatrogastvo.

-Ekipa iz Vatrogasne zajednice je presretna te s nestrpljenjem očekuju dolazak vozila- istaknu je načelnik Copak rekavši kako su na 14. sjednici Vijeća uglavnom bile proceduralne točke.

-Puno zanimljivije bit će ono što nas očekuje u prvom dijelu godine jer ćemo raditi na velikim projektima uređenja centara svih naših naselja- najavio je načelnik Matija Copak.

Farkaševac
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija