Vatrogastv

FOTO: VZO Dubravica održala skupštinu, pet društava najveći problem ima s dotrajalim vozilima

Na Skupštini Vatrogasne zajednice Općine Dubravica rečeno je kako su sve aktivnosti odrađene prema planu
jhdr

Na Skupštini Vatrogasne zajednice Općine Dubravica rečeno je kako su sve aktivnosti odrađene prema planu, uz činjenicu kako su vozila u svim društvima stara i dotrajala te se u većoj mjeri ne isplati ulagati u njih.

-Svjesni smo situacije s vozilima i ograničenja u financijskim mogućnostima Općine Dubravica, ali sigurno ćemo pronaći način kako osigurati jedno kvalitetno vozilo. Ono bi služilo kao tehničko vozilo za intervencije, ali i za obuku mladim vatrogascima. Trenutno vozila i dio opreme nije dobar, a ne bi bilo dobro da nam se radi opreme ili vozila na intervencijama ozlijede vatrogasci. Stoga nam je ovo prioritet- rekao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Dubravica Ivica Stiperski.

VZO Dubravica sastoji se od pet dobrovoljnih društava, tijekom godine uspješno su osposobili 23 vatrogasca, njih 20 promovirano je u vatrogasca I. klase, od prošle godine novih je i 8 vatrogasnih dočasnika, 10 časnika, a dva člana položila su državni ispit za vođenje vatrogasnih intervencija. Vatrogasne postrojbe u sastavu VZO Dubravica prošle godine izlazili su 10 puta na intervencije. Pet puta gasili su požare, a pet puta su imali tehničke intervencije. U tim akcijama sudjelovala su 82 vatrogasca izlaskom 20 vatrogasnih vozila, utrošeno je 178 sati rada vatrogasaca, a sve intervencije trajale su 21 sat. Sve to je donijelo trošak VZO Dubravica u iznosu od 41,5 tisuću kuna, ali šteta koja bi bila prouzročena bez intervencija bila bi desetke puta veća.

Planovi za ovu godinu, te projekcije za narednu, temelje se na provođenju aktivnosti u segmentu zaštite i spašavanja, a kako bi to doista uspješno i odradili, nužno je da se nabavi – vozilo!

Događanja
Dubravica