Dani Hruševca Kupljenskog

FOTO: Višednevna proslava u znaku pjesme, plesa, ali i gastronomskih delicija

Za idući godinu domaćini su najavili najveću feštu do sada
343724516_1243214679669722_7145818368662515607_n

Tradicionalnu smotru folklora u Hruševcu Kupljenskom otvorili su mali folkloraši svojim veselim i zabavnim nastupima, a sve su raspjevali pjevački zborovi. Večer je bila rezervirana za feštu koju je u velikom šatoru napravila Grupa „Fiškali“.

Dan kasnije nastupilo je desetak kulturno-umjetnička društva iz većeg dijela Hrvatske koja su ponovno pokazala bogatstvo naše kulture i tradicije. Nakon plesa i pjesme održan je i izbor najljepše sudionice za koju je ove godine izabrana članica KUD-a Moslavina iz Kutine.

Veselje je nastavljeno uz Loop Band, a trećeg dana ovogodišnjih svečanosti u Hruševcu Kupljenskom kuhala se kotlovina. Mjesni odbori i udruge zaprešićkog kraja ukrstili su kuhače, a nakon degustacije sve su začinili puhački orkestri koji su pokazali dobar dio svojih repertoara. Večer je bila rezervirana za Grupu „Zvuci Zagorja“, dok je četvrtog dana i ususret proslavi Dana državnosti Hruševljane i njihove goste zabavljao Ledina band.

-Mogu biti ponosan na sve svoje članove koji su omogućili da naša manifestacija, koja se održava već 24. put, prođe bez poteškoća i da svi gosti budu zadovoljni. Zahvala ide i našim sponzorima, ali i Gradu Zaprešiću te TZG Zaprešića koji su nam ovo omogućili- rekao je predsjednik KUD-a Hruševec Kupljenski, Stjepan Đurinski koji je i organizator susreta.

Za idući godinu domaćini su najavili najveću feštu do sada, a nakon toga dugogodišnji, a do sada i jedini, predsjednik KUD-a Hruševec Kupljenski Stjepan Đurinski nada se da bi vodstvo društva mogao preuzeti netko od mladih snaga.

Događanja
Zaprešić