FOTO: Vinski put i službeno otvoren

U sklopu manifestacije „Kak su brali naši stari“ i službeno je otvoren Vinski put, gdje su radovi završili još početkom ove godine. Riječ je o cesti u dužini od 1,6 kilometara koja povezuje naselja Rozgu i Pologe, a zajedničkim rezanjem vrpce otvorili su je načelnik Marin Štritof te direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

-Ovime smo otvorili mogućnost našim OPG-ovima, poljoprivrednicima i gospodarstvenicima na našem području da šire svoje nasade, jer sada imaju svu potrebnu infrastrukturu za to. Ovime očekujemo i nove investicije na ovom području, gdje sada već postoji sedam kleti, odnosno spremišta za voće- rekao je načelnik Marin Štritof.

U protekle tri godine u projekt je uloženo oko 2,5 milijuna kuna, od čega je većina sredstava osigurana putem Europskih fondova, Zagrebačke županije te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, što je bilo veliko olakšanje za općinski proračun.

-Većinu sredstava osigurali smo kroz mjeru 7.2.2, a veliku pomoć oko izgradnje vodovoda imali smo od Zagrebačke županije, a svoj dio dalo je i Ministarstvo, tako da smo vrlo malo općinskih sredstava uložili u ovaj projekt- s ponosom će načelnik Štritof.

Završetkom radova na Vinskom putu, na području Dubravice krenulo se s daljnjim aktivnostima kako bi se povezao spoj ulica Vinski put i Vinogradarski put. Riječ je o 500 metara spojne ceste koja povezuje dva naselja, Rozgu i Bobovec Rozganski.