FOTO: Vincekovo se slavilo diljem županije

Diljem Zagrebačke županije ovog se vikenda slavilo Vincekovo. Pjesme, plesa i dobre zabave uz bogatu gastronomsku ponudu te još bolja vina nije nedostajalo. Srećom, i vrijeme je bilo naklonjeno, tako da je potpuni užitak slavlja bio ispunjen. 

Početak vinogradarske godine u Jastrebarskom u organizaciji članova Udruge vinogradara i vinara Svete Jane obilježen je u vinogradu obitelji Ribarić u Belčićima. Proslavi se odazvao veliki broj gostiju među kojima je bio i gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegov zamjenik Stipe Bučar.

Udruga Trilikum postala je sinonim za tradiciju i kvalitetu proizvoda vrijednih vinara i vinogradara zaprešićkog kraja koji su također organizirali proslavu Vincekova kojoj se odazvao gradonačelnik Željko Turk koji je zajedno s vinarima zamolio njihova zaštitnika da ih i dalje prati te da im podari bogat urod.

Vincekovo u Vrbovcu slavilo se po 25. puta, a domaćin ovogodišnje proslave bila je obitelj Dražena Horvata na Vinterevcu. Feštu u Vrbovcu između ostalog podržala je i vinska kraljica Zagrebačke županije Lucija Fabek. Uz stare meštre rezidbe Slavka Povrlišeka i Zlatka Mađarca posao se brzo obavio, a za onaj pravi „štimung“ pobrinuli su se folkloraši Zrinskog te tamburaši Svite.

Slavilo se Vincekovo i u Dugom Selu na Martin Bregu, kao i u Vukomeričkim goricama gdje su proslavu zajednički u vinogradu obitelji Mikulčić organizirali vinogradari i vinari Grozda te Plemenita opčina turopoljska.