FOTO: Vijenci su prvi puta položeni i kod biste dr. Franje Tuđmana

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, izaslanstvo Općine Rugvica predvođeno načelnikom Matom Čičkom, njegovim zamjenikom Nenadom Jakšićem i predsjednicom Općinskog vijeća Anom Munić, položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomenika poginulim braniteljima na groblju u Jalševcu Nartskom.

Osim, općinske delegacije počast su odali i predstavnici braniteljskih udruga – HVIDR-e Dugo Selo, Udruge hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata Općine Rugvica, Hrvatski vitezovi ratni veterani 1991 Rugvica te Udruga udovica i roditelja poginulih branitelja, nakon čega je kratku molitvu predvodio je župnik Župe Savski Nart Dragutin Smrkulj.

Osim na groblju u Jalševcu Nartskom, Općinsko odbor HDZ-a zajedno s kolegama iz dugoselskog HDZ-a te predsjednikom Mladeži HDZ-a Zagrebačke županije, Tomislavom Okrošom položilo je vijenac i zapalio svijeće kod Spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, na istoimenom općinskog trgu.

-To je ono što smo dužni i što radimo iz godine u godinu, a posebno me raduje što smo po prvi puta odali i počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Vjerujem kako će to biti tradicija za naredno vrijeme- istaknuo je načelnik Mato Čičak.