Ikona Dinama

FOTO: Velimir Zajec proveo Goričane kroz svoju bogatu karijeru: 1982. najljepši je trenutak moje karijere

Zeko - biografija Velimira Zajeca, autora Sanjina Španovića predstavljena je u subotu u Velikoj Gorici
1

Zeko – biografija Velimira Zajeca, autora Sanjina Španovića predstavljena je u subotu u Velikoj Gorici. Uz autora Sanjina Španovića i zvijezdu večeri Velimira Zajeca promociji su nazočili Turopoljski top Stjepan Deverić i Vlado Kasalo, koji su navijače Dinama nakratko vratili u dane kada je Zajec predvodio Modre do najvećih klupskih uspjeha.

Dodatnu vrijednost događaju dali su velikogorički Boysi koji su Zeko dočekali ovacijama i pjesmom, na čemu im se Zajec svesrdno zahvalio, jer Velika Gorica uvijek je disala za Modre, što su oni istinski Bad Blue Boysi potvrdili i u subotu u Pučkom otvorenom učilištu.

-Jako sam zadovoljan s posjetom publike, jer vidi se kako ovdje imamo svoje fanove i navijače. Hvala Bogu da je tako i naravno da sam sretan zbog toga- kazao je za 01Portal Velimir Zajec, kojeg je u Velikoj Gorici dočekao njegov suigrač Stjepan Deverić, koji mu je bio i asistent na klupi Dinama.

-Ima dosta tih nogometnih sličica u našoj karijeri koje su bile interesantne. Štef je bio sjajan igrač, reprezentativac kojem nažalost Dinamo nije dao tretman kakav je zaslužio, zbog čega je morao otići u Hajduk, tako da je svoje najbolje godine dao Hajduku koje su za Hajduk bile sjajne- priča nam Zajec, koji nije mogao, a da se ne osvrne na nezaboravnu 1982. i naslov prvaka kojeg je Dinamo osvojio nakon 24 godine.

-Sretni smo da smo to proživljavali jer to su najljepši trenuci moje nogometne karijere. I ovim putem svim tim navijačima izričem jedno veliko HVALA- o nezaboravnoj sezoni će Zeko, kojeg navijači naročito pamte i po tome što im je na Valentinovo 2000. priopći vijest koju su svi s nestrpljenjem čekali “Imamo Dinamo”.

-To smo uspjeli zahvaljujući njima, jer da nije bilo njih teško da bi se ta bitka dobila- poručio je Zajec, koji ne krio zadovoljstvo kako je Sanjin Španović napisao njegovu biografiju za koju je porazgovarao s 97 sugovornika.
Jedan od njih bio je i Stjepan Deverić, naš Turopoljski top, koji je bio domaćin subotnje promocije.

-Lijepa večer u Velikoj Gorici gdje su se naši navijači mogli upoznati sa Zekom, jer on je zaslužio da iza njega nešto ostane, jer on je veliki igrač i čovjek, ali i legenda kluba- istaknuo je Deverić, koji je sa Zajecom osim u Dinamu igrao i za reprezentaciju bivše države na Svjetskom prvenstvu 1982. u Španjolskoj.

-On je bio pravi kapetan i vođa tako da na njega imam samo najljepše uspomene- zaključio je Deverić koji se za naš portal prisjetio i utakmice na legendarnom igralištu u Kolarevoj, kada je Radnik s 3:2 svladao Dinamo.

-Lijepo sjećanje i prava fešta. Bilo je jako zima, no stadion je bio pun. Stvarno lijep događaj za ovaj naš turopoljski kraj- zaključio je razgovor Deverić.

Događanja
Velika Gorica