FOTO: Velikogorički osnovnoškolci u akciji pošumljavanja Turopoljskog luga

Stotinjak sadnica hrasta lužnjaka posadili su učenici triju velikogoričkih škola - OŠ Šćitarjevo, OŠ Eugena Kumičića i OŠ Jurja Habdelića
prijatelj šume velika gorica

Turopoljska udruga skauta “Tur”, u sklopu projekta “Prijatelj šume”, organizirala je danas pošumljavanje Turopoljskog luga. Stotinjak sadnica hrasta lužnjaka posadili su učenici triju velikogoričkih škola – OŠ Šćitarjevo, OŠ Eugena Kumičića i OŠ Jurja Habdelića.

– Projekt ‘Prijatelj šume’ sastoji se od dvije aktivnosti. Prvo smo, u školama, održali edukaciju o klimatskim promjenama, uzrocima i posljedicama te načinu na koji možemo sačuvati biološku ravnotežu u prirodi u kojoj boravimo, a drugi dio odrađujemo danas pošumljavanjem Turopoljskog luga, kako bismo obnovili dio šum, ispričao je Alen Konjević, iz Udruge skauta “Tur”. Rekao je da je značaj ovoga projekta prepoznala i Zagrebačka županija, koja ga je financijski poduprla. Zajedno s učenicima u pošumljavanju je bio i zamjenik župana Ervin Kolarec.

– Ovo je hvalevrijedan projekt i drago mi je što danas mogu biti s našim malim sugrađanima. Turopoljska udruga skauta ima sjajne projekte, a jedan od njih je i pošumljavanje Turopoljskog luga domicilnim drvom – hrastom lužnjakom, rekao je Kolarec.

U projekt “Prijatelj šume” uključena je i OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem. Učenici ove škole u pošumljavanju Turopoljskog luga sudjelovat će 4. prosinca, kada će se u akciji moći uključiti i sve turopoljske udruge koje žele dati svoj doprinos obnovi šuma.

 

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija