Na cestama novi prepoznatljivi autobusi

FOTO: Velikogoričani od danas imaju besplatan javni prijevoz. Ačkar: Obogatili smo prijevoz bez da smo ukinuli ijednu liniju

Goričkim cestama od danas prometuje 18 autobusa i 52 vozača novog javnog prijevoznika
WhatsApp Slika 2024-07-01 u 09.21.17_8be2cf99

Po prvi puta u povijesti, Velikogoričani od danas imaju osiguran besplatan javni prijevoz. Riječ je o inicijativi koja je pokrenuta prije malo više od dvije godine nakon što je ZET najavio kako nema interesa nastaviti pružati tu uslugu na području grada. U međuvremenu je dogovorena suradnja s tvrtkom Arriva te potpisan sedmogodišnji ugovor vrijedan 20,5 milijuna eura bez PDV-a.

Novi javni prijevoz, osim što je potpuno besplatan, ima povećan broj linija – s dosadašnjih 11 na 16. Također su uvedene i nove linije koje će Veliku Goricu povezati sa željezničkim kolodvorom, Poslovnom zonom Meridan 16 te Velikom Mlakom i Mičevcem.

– Odgovorili smo na potrebe naših građana. Unazad nekoliko godina u punom se obujmu formirala Poslovna zona Meridian 16 te će od sada prema njoj ići autobusna kružna linija. Također, sada je omogućeno da iz svakog dijela grada vrlo jednostavno možete doći na željezničku postaju u Velikoj Gorici, na kojoj dnevno migrira velik broj naših stanovnika, a s koje ste za najviše 15 minuta gotovo u centru Zagreba. Mičevec do sada uopće nije bio povezan s Velikom Goricom, dok su stanovnici Velike Mlake morali hodati više od kilometra do glavne ceste i autobusne postaje, što sada više neće biti slučaj jer će kroz njihova naselja ići jedna od novih linija. Obogatili smo prijevoz bez da smo ukinuli ijednu liniju.

Novi autobusi, nadodaje Ačkar, predstavljaju novi identitet Velike Gorice.

– Građani su izabrali dizajn, osluškivali smo njihove potrebe kada je u pitanju dnevni red i svemu što je u ovome procesu bilo važno. Zajedno smo došli do rješenja i ono što želim istaknuti je da od sada, kako imamo svoj gradski prijevoz, apsolutno stojimo na raspolaganja svim sugrađanima koji misle da neke linije nisu usklađene ili bi mogle biti bolje. Sada imamo upravljačka prava i odličnu suradnju te ćemo moći, koliko je to moguće, izaći u susret svim našim stanovnicima, rekao je gradonačelnik te izvijestio kako su u tijeku razgovori s Hrvatskim željeznicama vezani uz usklađenje i povećanje broja vlakova.

Goričkim cestama od danas tako prometuje 18 autobusa i 52 vozača, izvijestio je predsjednik Uprave Arriva Hrvatska Dražen Divjak.

– Arriva do sada nije bila prisutna u zagrebačkom prstenu. Ovo je naš prvi iskorak i spremni smo na velika ulaganja jer kao što znamo, mobilnost je preduvjet demografskog razvoja, ostanka i opstanka. Mehanizam mobilnosti je živi mehanizam i on će se prilagođavati kroz vrijeme. Spremni smo na otvaranje novih linija i novih polazaka, sukladno potrebama građana, rekao je Divjak i poručio kako su izuzetno zadovoljni dosadašnjom suradnjom s Gradom Velika Gorica.

– Došli smo ovdje da ostanemo. Želimo produbiti suradnju sa sportskim klubovima, kulturno-umjetničkim društvom i vjerskim institucijama. Ovo je zdravi početak nakon kojeg očekujemo daljnje iskorake, nadodao je Divjak i pozvao potencijalne vozače da im se pridruže jer im je cilj stvoriti jaku ekipu domaćih lokalnih vozača.

Podsjetimo, na linijama do Zagreba i dalje prometovati ZET-ovi autobusi, a kako doći do besplatnih pokaza u Arrivinim autobusima možete doznati OVDJE.

Aktualno
Izbor urednika
Velika Gorica