Sve je spremno

FOTO: Od ponedjeljka besplatni javni prijevoz na području Velike Gorice

Gradom će prometovati sveukupno 16 linija, od toga se uvode i neke nove
WhatsApp Slika 2024-06-28 u 11.09.49_99436baf

Od ponedjeljka, 1. srpnja, po prvi puta u povijesti Velikogoričani imaju osiguran besplatni javni prijevoz, a dobit će i prepoznatljive autobuse.

U te svrhe, Grad Velika Gorica i Arriva prethodno su potpisali sedmogodišnji ugovor ukupne vrijednosti 20,5 milijuna eura bez PDV-a, čime je osigurano prometovanje sveukupno 16 linija. Također se uvode i nove linije koje će Veliku Goricu povezati sa željezničkim kolodvorom, poslovnom zonom Meridan 16 te Velikom Mlakom i Mičevcem.

 

Premda je lokalni prijevoz besplatan, putnici će ipak morati imati besplatnu kartu koju mogu dobiti kod vozača prilikom prve vožnje autobusom te je nakon toga koristiti kao stalni pokaz. Besplatne karte također se mogu preuzeti u prizemlju zgrade Gradske uprave.

– Vozna karta je obavezna prema Zakonu o komunalnom linijskom prijevozu, ona je osiguranje za putnika u slučaju bilo kakve nesreće kojom dobiva mogućnost odštete. Za sada ih imamo izrađeno šest tisuća komada, a u budućnosti će ih biti više. Karta nema rok trajanja, nije na ime i prezime nego ima samo serijski broj, objasnio je Arrivin specijalist za razvoj poslovnog sustava Ante Matić.

Podsjetimo, besplatne karte vrijede samo za javni prijevoz na administrativnom području Grada Velike Gorice, dok će na linijama do Zagreba i dalje prometovati ZET-ovi autobusi.

Događanja
Velika Gorica