FOTO: Veliko srce Jakovlja za stradala područja

Općina i mještani Jakovlja još jednom pokazali su solidarnost i veliko srce za stradale u strašnom potresu

Nema dijela Lijepe naše koji se nije uključio u prikupljanje pomoći za postradala područja. Iz Općine Jakovlje tako su danas otišla dva puna šlepera s građevinskim materijalom (građa za krovište, crijep, letve, čavli, najlon, cement) za Općinu Pokupsko.

-Zahvaljujemo našim poduzetnicima Pilani Vrhovec i Gradnja Ivča na donaciji. Isto tako, veliko hvala Ivanu Šeničnjaku, Ivanu Horvatoviću, članovima Kuburaškog društva „Tri kralja“ koji su pomagali kod utovara. Hvala vozaču Mariju Kumiša, Marku Vrhovcu, Luciji Vrhovec, Mariu Makeku, Jurici Jaguštu, te načelniku stožera Civilne zaštite Općine Jakovlje Mariju Hladu koji je koordinirao akcijom. Zahvala ide i Vučnoj službi Špiček koja je odradila prijevoz kamp kućica – poručila je ispred Općine koja je također sudjelovala u akciji načelnica Sanja Borovec.

Iz Općine Jakovlje još u srijedu su vijećnici Općinskog vijeća u mjesta pogođena potresom Petrinju, Sisak, Glinu i okolna sela otpremili obiteljske pakete s hranom i higijenskim potrepštinama, grijalicama, odjećom, dekama, i ostalom opremom spremljene u četiri kombija.

-Veliko hvala svima koji su donirali potrebito. Veliko hvala svima koji pomažu u slaganju paketa za potrebite. Također, zahvala Obiteljskom domu Bez Limita Jakovlje na doniranom punom kombiju voća i povrća te donaciji prijevoza, kao i Udruzi Žena i djevojaka Kraljev Vrh. Kad se male ruke slože sve se može- istaknula Kad načelnica Općine Sanja Borovec.

Iz Jakovlja sutra Općinski vijećnici s još tri kombija s prikupljenom pomoći odlaze na postradala područja.