Investicija vrijedna 420 tisuća eura

FOTO: Veliki dan za Bedenicu; otvoren novi vatrogasni centar i nabavljeno navalno vozilo

Mjesec dana nakon što je u općini Bedenica otvorena nova školska sportska dvorana, svečano je otvoren i novi Vatrogasni centar Bedenica
405581764_374910754884446_6432884441998612934_n

Mjesec dana nakon što je u općini Bedenica otvorena nova školska sportska dvorana, svečano je otvoren i novi Vatrogasni centar Bedenica. Ovu investiciju vrijednu 420.000 eura zajednički su financirali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Zagrebačka županija, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Tom prigodom Vatrogasnoj zajednici Općine Bedenica uručeno je i novo vatrogasno vozilo vrijedno 120 tisuća eura, čije će opremanje financirati Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije u iznosu od 10 posto vrijednosti vozila.

-Vatrogasni centar i novo vozilo su dokaz da jednom zajedničkom sinergijom i radom lokalne samouprave i vatrogasaca možemo napraviti puno toga te postići boljitak za sve mještane. Ovo je jedan veliki korak i pomak za vatrogastvo i za ovaj kraj- poručio je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

Projekt izgradnje Vatrogasnog centra krenuo 2019.

Načelnik Bedenice Slavko Cvrlja podsjetio je kako je projekt izgradnje vatrogasnog centra krenuo 2019. godine, čime su bedenički vatrogasci dobilo sve potrebno za normalno funkcioniranje.

-Zahvaljujem svima koji su pomogli u izgradnji ove zgrade, jer Vatrogasni centar će nam puno značiti. S razvojem općine i gospodarskih objekata, funkcioniranjem sportske dvorane, kulturnog centra i ostalog, sve je veća potreba za osiguravanjem tih objekata- kazao je Cvrlja.

Svoj obol u izgradnji dala je i Zagrebačka županija podsjetio je zamjenik župana Ervin Kolarec.

-Čovjek se uvijek s pravom veseli kada uđe u novi dom i kada kupi novo vozilo, a danas se ovdje s pravom veseli cijela zajednica. Sve ovo ne bi bilo moguće bez entuzijasta koji su “vukli” sve ovo- naglasio je Kolarec, dok je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Tomislav Okroša naveo kako se u Bedenici u kratkom razdoblju dogodio niz realiziranih projekata.

U najavi i novi projekti

-Koliko čujem od načelnika, priprema se i otvorenje ambulante, u najavi je i kulturni centar, a u planu je i izgradnja dječjeg vrtića. To će vjerujem, biti kruna ovih projekata- poručio je Okroša.

Inače, najstarije vatrogasno društvo na području Bedenice, je DVD Bedenica, koje je osnovano 1910. godine.

-Danas sam izuzetno ponosan. Kada smo osnovali Vatrogasnu zajednice, nismo imali ni vozilo ni prostor, a danas smo to sve dočekali- zaključio je predsjednik Predsjednik Vatrogasne zajednice općine Bedenica Zvonko Bičak.

Bedenica
Događanja