Veliki vatrogasni jubilej

FOTO: Vatrogastvo u Cvetkoviću ima 130 godina dugu tradiciju

DVD Cvetković proslavio 130. godišnjicu osnutka
cvetkovic_180623_autor_fotografije_drazen_kopac__2.jpg__648x432_q85_subsampling-2 Dražen Kopač

Dobrovoljno vatrogasno društvo Cvetković proslavilo je 130. godišnjicu osnutka. Mladen Boričević, predsjednik društva, uz ostalo je rekao da su osnivači društva uvidjeli da je rad s ljudima itekako važan pa je DVD Cvetković, ubrzo nakon osnutka, dobio i svoju limenu glazbu, a iz društva je proizišlo i kulturno-umjetničko društvo Cvijet.

Spremište vatrogasne opreme, danas vatrogasni dom, vrlo je brzo postalo simbol naselja, a prve vatrogasne tečajeve vodio je Mirko Kolarić, učitelj hrvatskih vatrogasaca. Ponosi se društvo i vatrogasnim barjakom iz 1903., uvrštenim u najljepše vatrogasne zastave u RH, kao i činjenicom da je 90 posto njegovih članova bilo u Domovinskome ratu.

Dražen Kopač

Na svečanoj sjednici, uz ostale, bili su zamjenik župana Damir Tomljenović i predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović. Tomljenović je rekao da je doprinos vatrogasaca zajednici nemjerljiv, da ono što vatrogasci rade nema cijene i da stoga sredstva za vatrogastvo, koja izdvaja Zagrebačka županija, nikada nisu bila upitna.

Dražen Kopač

-I nedavnim rebalansom proračuna vatrogascima smo povećali sredstva i to za 50 tisuća eura- rekao je Tomljenović.
Predsjednica Skupštine rekla je da dobrovoljna vatrogasna društva nisu „obične udruge“.

-Vatrogastvo je puno više od toga. Vatrogastvo je obiteljska baština- poručila je, dodavši da tamo gdje ima zajedništva ima i uspjeha.

U ime Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije obratio se njezin zapovjednik Dario Kezerić, a u ime Grada Jastrebarskoga gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Događanja
Jastrebarsko