Rezultati na ponos svima

FOTO: Vatrogasci, najjača operativna snaga Zagrebačke županije

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije po svojoj tradiciji, brojnosti i opremljenosti, jedna je od najbolje organiziranih vatrogasnih zajednica u Hrvatskoj
DSC_5105

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije po svojoj tradiciji, brojnosti i opremljenosti, jedna je od najbolje organiziranih vatrogasnih zajednica u Hrvatskoj. Zorno to pokazuju i brojke koje su se mogle čuti na sjednici Skupštine, koja je održana u Svetom Ivanu Zelini.

-Ostvarili smo kompletan financijski plan, nabavili smo više oprema i vozila nego što smo imali u planu zahvaljujući raznim natječajima koji su nam bili naklonjeni. Nivo vatrogastva sigurno smo podigli za jednu stepenicu više- istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, koji bez ustručavanja kaže kako mještani mogu biti bezbrižni, ako dođe do ikakve ugroze.

Opremu i vozila imamo, ali i veliku želju i volju

-Sa sigurnošću mogu tvrditi kako su naši mještani bezbrižni i sigurni, jer se mi odazovemo na svaki poziv. Opremu i vozila imamo, a najvažnija je velika želja i volja da pomognemo onima koji su ugroženi- naglasio je Povrlišek.

A da je tome tako moglo se vidjeti i za nedavnog kišnog nevremena, kada su brojna mjesta vodila “bitku” s povišenim vodostajima rijeka, kao i zaobalnim vodama.

-Od 16. do 18. svibnja na području Zagrebačke županije odradili smo 305 intervencija na kojima je sudjelovalo 1100 vatrogasaca. Između ostaloga, naši su vatrogasci bili i na ispomoći u Karlovačkoj županiji, gdje smo poslali 35 vatrogasaca i 12 vozila- ispričao nam je Dario Kezerić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

Tradicija vatrogastva u Zelini duga 148 godina

Gradonačelnik Svetoga Ivana Zeline Hrvoje Košćec istaknuo je kako je tradicija vatrogastva na zelinskom području duga 148 godina.

-Mi kao Grad za potrebe vatrogastva izdvajamo i dvostruko više od propisanog postotka. U ovih deset godina suradnja Grada i Vatrogasne zajednice bila je odlična i mislim da smo napravili jedan veliki korak prema naprijed- kazao je gradonačelnik Košćec.

Zagrebačka županija ima sluha za vatrogastvo

Veliku potporu vatrogasci su uvijek imali od strane Zagrebačke županije, koja će to činiti i dalje, poručio je župan Stjepan Kožić.

-Kvaliteta rada Vatrogasne zajednice izuzetno je dobra, zbog čega se svi žitelji Zagrebačke županije uvijek mogu osloniti na vatrogasce. U ovim turbulentnim vremenima mi nismo smanjivali sredstva za vatrogastvo, štoviše svake smo godine povećavali taj iznos čime omogućavamo tako kvalitetan rad- naglasio je Kožić i najavio kako će rebalansom proračuna Vatrogasna zajednica dobiti dodatnih 50 tisuća eura.

Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader kazao je kako je Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije s pravom u hrvatskom vrhu.

-Rad vaših društava i zajednica na visokoj je razini i to se vidi. Ja vam na tome čestitam i mogu samo reći kako je Vatrogasna zajednica snažna onoliko koliko je snažan najslabiji DVD, a ovdje je najveći broj društava u Hrvatskoj- poručio je Sanader.

Natjecateljske ekipe u vrhu Hrvatske

Vatrogastvo na području Zagrebačke županije osim u operativi, poseban naglasak stavlja i na natjecateljski dio, a i po tom pitanju društva s ovog područja među najboljima su u Hrvatskoj, pa i šire.

-Djeca i mladež naša su budućnost. Mi to gajimo i na tome ćemo i dalje raditi. Kao što znate, na Olimpijadi smo imali izuzetan uspjeh, jer DVD Ribnica olimpijski je pobjednik, na što smo ponosni- zaključio je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

Inače, ove subote u Klinča Selima održat će se županijsko natjecanje djece i mladeži.

Događanja
Sveti Ivan Zelina
Zagrebačka županija