FOTO: Vatrogasci iz Zdenca Brdovečkih na interevencije će od sada s novim vozilom

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zdenci brdovečki blagoslovilo je svoje novo vatrogasno vozilo koje su kupili prije nekoliko tjedana, te se zahvalili svima koji su u toj investiciji pomogli

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zdenci brdovečki blagoslovilo je svoje novo vatrogasno vozilo koje su kupili prije nekoliko tjedana, te se zahvalili svima koji su u toj investiciji pomogli. Predsjednik DVD-a Zdenci Brdovečki Nikola Noršić podsjetio je kako već nekoliko godina planiraju ovu investiciju, ali nedostatak sredstava uvijek je bio nepremostiva prepreka.

-Vjerujem da će ovo vozilo biti dodatni poticaj razvoju društva, ali da ćemo ga maksimalno koristiti za vježbe i razvoj mladih kadrova, nego za intervencije- rekao je Noršić.

Načelnik Općine Brdovec Alen Prelec rekao je da je vatrogastvo iznimno važno na području općine Brdovec, a način kako VZO i Središnji DVD Šenkovec funkcioniraju je izuzetno dobar.

-Ali nije dovoljno da imamo jedno dobro vatrogasno društvo, već želimo da svih devet bude spremno i opremljeno intervenirati u svakom trenutku. Nadam se da će ovdje u Zdencima ovo vozilo biti dodatni doprinos razvoju društva i uključivanju još većeg broja mladih- rekao je Prelec.

Zapovjednik VZO Brdovec Antonio Radanović predao je ključeve vozila zapovjedniku DVD-a Zdenci Brdovečki Tomislavu Patafti. Navalno vozilo Iveco s Magirus pumpom, rasvjetnim stupom, cisternom sa 2.400 litara vode, duplom kabinom za 8 članova, 240 konjskih snaga proizvedeno je 2001. godine i uvezeno je iz Austrije.

Vozilo i okupljene blagoslovio je brdovečki župnik Danijel Hačko, a uručene su i zahvalnice svima koji su pomogli kod kupovine vozila.