Trg Ivana Pavla II. bio je dupkom pun

FOTO: U Zaprešiću otvorene 28. Plazma Sportske igre mladih. Božinović: Sportske igre mladih su jedan od najjačih Hrvatskih brendova

Više od 2.000 djece sudjelovalo na natjecanjima na Trgu Ivana Pavla II. u Zaprešiću
NASLOVNA

28. sezona Plazma Sportskih igara mladih Svečanom ceremonijom otvorena je u Zaprešiću na Trgu Ivana Pavla II. Okupljene je pozdravio i osnivač i predsjednik Plazma Sportskih igara mladih Zdravko Marić koji je zahvalio gradu domaćinu te svim pokroviteljima koji niz godina omogućuju da svim sudionicima natjecanja i svi programi Igara budu potpuno besplatni.

-Hvala Vladi Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem na podršci i što su prepoznali važnost Igara za djecu i mlade. Posebno se želim zahvaliti i Davoru Božinoviću, potpredsjedniku Vlade i ministru Unutrašnjih poslova na podršci koju nam pruža posljednjih 14 godina. Mi ćemo se i dalje truditi, za vas djeco, da kroz sport omogućimo bolju budućnost- poručio je Marić.

Plazma Sportske igre mladih podržavaju i mnogobrojne svjetske institucije UEFA, FIBE, FIDE, MOO, Europska komisija, Europska unija, te vrhunski sportaši i dužnosnici. Posebne pozdrave djeci uputili su i ambasadori Igara Luka Modrić, Domagoj Duvnjak, Nemanja Matić, Tomislav Zubčić i Edin Džeko, uz žaljenje što zbog obaveza nisu mogli prisustvovati svečanosti, ali i obećanje da se uskoro druže sa sudionicima Igara.

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i slobodno formirane ekipe, a ne samo djeca i mladi koji se aktivno bave sportom. Igre uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su svog utjecaja i odgovornosti koje imaju prema sudionicima – promiču druženje, toleranciju i inkluziju, a sve da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva.

-Presretan sam što nakon 14 godina, koliko sam zahvaljujući pozivu Zdravka Marića dio najpozitivnije priče ne samo u Hrvatskoj nego u cijeloj Europi, otvaranje igara dolazi u Zaprešić. Kao potpredsjednik Vlade, roditelj, djed, ali i stanovnik Zaprešića na to osjećam i posebnu dozu ponosa. Hrvatska je proglašena jednom od najsigurnijih zemalja na svijetu, a siguran sam da upravo Sportske igre mladih, daju bitan doprinos te ovaj dio svijeta čine boljim mjestom za život- rekao je Božinović.

Plamen Sportskih igara mladih u Zaprešić u pratnji djece donio je Denis Špoljarić, bivši rukometaš svjetski i olimpijski pobjednik koji je zajedno s uvaženim gostima po 28. put upalili plamen.

Više od 2.000 djece na Trgu Ivana Pavla II. nakon svečanog programa natjecalo se u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta, te su se borili za plasman u prolaz na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih. Također, održani su kvalifikacijski turniri najvećeg malonogometnog turnira u Europi Coca-Cola Cupa, Kinder Joy turnir u uličnoj košarci i MIS turnir u odbojci.

Energičnim hitovima navijačku atmosferu na otvaranju zagrijali su Zaprešić Boysi, a u zabavnom dijelu programa nastupila je Zsa Zsa.

Sport
Zaprešić